MİT TIR'ları davası yine ertelendi

Gazetemiz eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcimiz Erdem Gül ve CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları haberlerine ilişkin ana dosyadan ayrılan, “silahlı terör örgütüne, üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasıyla süren davada gazeteci Soner Yalçın tanık olarak dinlendi.

GÜNDEM 02.03.2017, 09:36 02.03.2017, 09:36
MİT TIR'ları davası yine ertelendi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Erdem Gül, Enis Berberoğlu ve avukatları ile MİT Müsteşarlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları katıldı. Dayanışma amacıyla CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Ali Şeker ve Mahmut Tanal da adliyeye geldi.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davaya katılma talebi oyçokluğuyla kabul edildi. Erdoğan’ın müdahilliğine ilişkin karşı oy bildiren üye yargıç Ömer Karagöl, dava konusu suçların niteliği dikkate alındığında Erdoğan’ın kişisel olarak davaya katılma hakkı bulunmadığını belirtti.

1 Eylül 2016’daki “Cemaat’in CHP imamı” başlıklı yazısı nedeniyle dinlenen Yalçın, tanık ifadesinde, köşe yazısının içeriğinin davayla ilgili olmadığını belirterek, “Berberoğlu’nun FETÖ imamı olduğunu sanmıyorum” dedi. Mahkeme başkanı Ali İhsan Horasan’ın “Bu iddiaları neye dayanarak yazdınız” sorusu üzerine Yalçın, “Yazımdan 5 ay önce görüntüleri Berberoğlu’nun verdiğine ilişkin Star ve Yeni Şafak gibi gazetelerde yayımlanan Berberoğlu ve Dündar arasındaki telefon sinyal kayıtlarına dayanarak yazdım. Ancak fazla titiz davranmamışız” ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, gazetemizin 10 yazar ve yöneticisine ilişkin soruşturmanın akıbetinin sorulmasına karar verdi. Askerlerin yargılandığı Selam Tevhid davasının da akıbetinin sorulmasına hükmeden heyet, davayı 27 Nisan’a erteledi

Yorumlar (0)