Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu: "5-6 yerden maaş alma dönemini bitireceğiz"

Millet İttifakı'nın 4 lideri; Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Ali Babacan Balıkesir'de ortak miting düzenledi. Konuşmasında isim vermeden Kızılay Başkanı'nı hedef alan Kılıçdaroğlu, "5-6 yerden maaş alma dönemini bitireceğiz" dedi.

GÜNDEM 27.04.2023, 14:21 27.04.2023, 15:11
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu: "5-6 yerden maaş alma dönemini bitireceğiz"

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı yardımcısı ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali BabacanBalıkesirli yurttaşlarla buluştu.

Mansur Yavaş, Bekir Bozdağ'ın 14 Mayıs akşamını hatırlatarak yaptığı "Ya FETÖ sevinecek ya bu milletin temiz evlatları sevinecek" açıklamasına "O Meclis'te yaptığı konuşma hâlâ kulaklarımızda çınlıyor" yanıtını verdi. Ekrem İmamoğlu ise, Balıkesirli yurttaşlara "Bu millet Yalancı pehlivanla gerçek pehlivanı da anlar" sözleriyle seslendi. Ali Babacan da, Erdoğan'a Cem Yılmaz'ın bir hikâyesi üzerinden göndermede bulunarak, "Şoförü aramayın ya boşuna. Şöyle bir aynaya bakın yeter" dedi. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "5'li çete için çalıştılar, Bay Kemal vatandaş için çalışacak. Bay Kemal'in sözü var" diye konuştu.

BOZDAĞ'A YANIT VERDİ!!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "O gece kimi sevindireceğimize iyi karar verelim. Ya Kandil sevinecek ya Şanlıurfa'nın asil insanları sevinecek. Ya FETÖ sevinecek ya bu milletin temiz evlatları sevinecek" açıklamalarına şöyle yanıt verdi:

"Adalet Bakanı, hele FETÖ'den bahsedince; o Meclis'te yaptığı konuşma hâlâ kulaklarımızda çınlıyor. Ancak gülünür bu sözlere."

BOZDAĞ NE SÖYLEMİŞTİ?

Bakan Bozdağ, 2011 yılında TBMM Genel Kurulu'nda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Fetullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır. Bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi gözetimi açık. Her şey gözünün önünde olan yapılan hizmetlere baktığınızda. Siz buna hakkında herhangi bir savcının iddiası olmayan birine çete diye hitap ederseniz ona karşı büyük bir haksızlık yaparsınız.”

"BU MİLLET YALANCI PEHLİVANLA GERÇEK PEHLİVANI ANLAR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, şunları kaydetti:

"Çok güzel günşerin arifesindeyiz. Birlikte başaracağız ve iktidar olacağız. Millet İttifakı iktidar olacak. Bir avuç insanı eve yolluyoruz. Biz kurtarıcı değiliz, ama kurtuluşun altına hepimiz imza atacağız. Birliğin beraberliğin dönemi başlayacak. 

Ekonomiyi yere serdiler. Paramızı, canım Türk liramızı kul ettiler. Tıpış tıpış evlerine yollayacağız. ... Bu millet iyiyle kötüyü, hak yiyenle yemeyeni iyi ayırt eder. Buranın pehlivanı meşhurdur. Yalancı pehlivanla gerçek pehlivanı da anlar."

"BAY KEMAL'İN SÖZÜ VAR"

Son olarak kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadelerle halka seslendi:

Kuvâ-yi Milliye Meydanı'ndayız. Türkiye'nin makus talihini bu meydanda yeneceğiz. Tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Türkiye'nin karamsar bir ortamda olduğunu, büyük sıkıntılar olduğunu, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. Herkesin sıkıntısı var, derdi var. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bir değişime ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı. Artık birlik zamanı. Kavganın zamanı değil. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu karamsar atmosferi aşma zamanı.

Bir anne çocuğumun beslenme çantasına ekmeğe salça sürüp koyuyorum diyor. Bir çocuğumuz açsa 85 milyon açız demektir. Yeni bir anlayışı bu ülkeye getireceğim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden. 85 milyonun huzur içinde bir arada yaşadığı bir ülkeyi inşa etmenin yolu sizden geçiyor.

Bu kadar zengin bir coğrafyada çiftçi zarar eder mi? Yurt dışındaki çiftçiyi destekleyeceğine kendi ülkendeki çiftçiyi desteklesen daha iyi olmaz mı? Tamamı olacak. Onlar 5’li çeteler için çalıştı, Bay Kemal vatandaşı için çalışacak. Bizim için yandaş değil vatandaş önemli. Herkesin kazandığı, ürettiği, kimsenin zarar etmediği bir tabloyu inşa edeceğiz. 85 milyon birlikte çalışacağız. Birlikte alın teri dökeceğiz. Bu ülkeye sözüm var. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa edeceğim.

Her evde huzurun bereketin olduğu, caddesinde parklarında sokaklarında özgürce gezebildiği bir yurdumuz olsun. Bizim elin oğlundan ne farkımız var.

Söz verdim 100 bin öğretmen atamasını cumhuriyetin 100. yılında yapacağız diye. Bütün köy okullarını açacağız. Köyde öğretmen de olacak öğrenci de olacak. Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğretmenlerle öğrencileri buluşturacağız. 'Çocuğumu okutayım' diyerek köyü terk etmek zorunda kalmayacaklar.

"SURİYE İLE BARIŞACAĞIZ"

"Türkiye 3 milyon 600 bin sığınmacıya baksın. Eyvallah ama bizim evlatlarımız işsiz. Asgari ücretin yarısıyla çalışıyor. Suriyeliler kendi ülkelerine gidecek. Suriye ile barışacağız. Bay Kemal sözünden dönmeyecek. 

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı 16 uçak var. Bunları satıp yangın söndürmek için uçak alacağım. Kızılay'ın başındaki adamları alıp bi kenara koyacağız. 5-6 yerden maaş alma dönemini bitireceğiz."

Mitingde ilk konuşan isim Mansur Yavaş oldu. ABB Başkanı olarak halka yaptıkları yardımları anlatan Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun 'Aile destek sigortası' projesinden bahsetti:

"Hani yardımları kesecektik? 200 bin aileye her ay yardımda bulunuyoruz. Söz vermiştik, aç ve açıkta bırakmayacağız dedik. Sayın genel başkanımızın aile destek sigortası projesi bunların çok daha güzeli."

"2 TERCİHLİ REFERANDUM"

Ali Babacan :

"Bakmayın metre uzunluğunda oy pusulasına. Temelde 2 tercih var. Gerisi teferruat. Belirleyici iki seçenek var. O yüzden biz bu seçime 2 tercihli referandum diyoruz. Biz demokrasi, zenginlik, huzur diyoruz. Bu iş bizde. Pusulada seçime aynı listede girdiğimiz CHP logosunun altına mührü vuracağız. Böylece Meclis çoğunluğunu sağlayacağız. Bir mühür de ortak adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin altına vuracağız. İlk turda alalım şunu."

Kürsüye son olarak CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine gençlere seslenerek başladı. "Artık değişim zamanı geldi" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"6 lider bir aradayız. Hepimiz bu ülkede huzur olmasını istiyoruz. Bu bölgenin şikayetlerini de biliyorum. Onlar beşli çeteler için çalıştı Bay Kemal vatandaş için çalışacak. Bütün köy okullarını açacağız. 

Yorumlar (0)