Meslek örgütlerinden, yaşam, demokrasi ve barış için 'seferberlik'

DİSK, TTB, TMMOB ve KESK, bombalı saldırıları kınadı. Meslek örgütleri ölümlere karşı yaşam, demokrasi ve barış için “seferberlik” ilan ettiklerini açıkladı

GÜNDEM 19.12.2016, 15:30 19.12.2016, 15:30
Meslek örgütlerinden, yaşam, demokrasi ve barış için 'seferberlik'

Birgün’den Çağlar Ballıktaş’ın haberine göre, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK), Türk Tabipleri Birliği(TTB), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği(TMMOB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Ankara Bileşenleri yaptığı ortak açıklama ile bombalı saldırıları kınadı. Meslek örgütleri adına ortak basın açıklamasını okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, ölümlere karşı yaşam, demokrasi ve barış için “seferberlik” ilan ettiklerini bildirdi.

 

Açıklamasına, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Çakmak, her patlama sonrasında iktidarın isteklerini daha yüksek sesle dile getirdiğine dikkati çekti. Son olayların ardından seferberlik ilan edilerek halkın birbirine düşürülmeye çalışıldığını ifade eden Çakmak, “Muhalif kesimleri hedef göstererek linçlere, ihbarcılığı yaygınlaştırarak toplumu suskunlaştırmaya, milyonları ilgilendiren Anayasa değişikliğini gözden kaçırmaya, tüm bunlarla birlikte ülke yönetimindeki başarısızlıklarını da gizlemeye çalışmaktadırlar” dedi.

 

''Bir araya gelmeye ihtiyacımız var''

 

Amacı ne olursa olsun şiddet ve terörün kınandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“Bugüne kadar içeride ve dışarıda uygulanan politikalarla ülkeyi kaosa sürükleyenler, kaostan tek çıkış yolu olarak da tek parti/tek adam iktidarlarını göstermektedirler. Sorumluluk almamak ve hesap vermemek için ilgili bakanlık koltuklarında oturanlar gülünç bahaneler ileri sürmektedirler. Engellenen birçok saldırı girişiminin yanında arada bir dikkatlerden kaçanların olduğunu söylemektedirler.

 

Şimdi biz soruyoruz ‘Arada bir dikkatlerden kaçanlardır’ dediğiniz patlamalar kaçıncı oldu? Kaç yurttaşımız öldü? Her patlama sonrasındaki acil toplantılarda hangi önlemleri konuşuyorsunuz ki arkasından yeni bir patlama olmaktadır? Her patlama sonrasında anket yaptırıyor musunuz?

 

Son olarak, ülkemizin ve bölgemizin daha fazla acı çekmemesi için intikam sloganlarına, teröre, baskı ve şiddete değil, demokrasiye, barışa ve kardeşliğe; şiddetin acilen ortadan kaldırılması için toplumun geniş kesimlerinin bir araya gelmesine ihtiyacımız olduğunun görülmesini istiyoruz.

 

Tekrar tüm katliamlarda yitirdiğimiz çocuklarımız için ülkemize başsağlığı dilerken, yaraların bir an önce sarılmasını istiyoruz.”

Yorumlar (0)