Meslek odaları 'Hayır' dedi: Geleceğimiz için karar senin

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu, anayasa değişikliğinin Türkiye’yi ‘tek adam’ rejimine sürüklediğini belirterek, ‘Türkiye hukuk ve siyaset tarihi açısından mihenk taşı olan’ referandum için ‘hayır’ çağrısı yaptı.

GÜNDEM 24.03.2017, 15:56 24.03.2017, 15:56
Meslek odaları 'Hayır' dedi: Geleceğimiz için karar senin

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu, anayasa değişikliğinin Türkiye’yi ‘tek adam’ rejimine sürüklediğini belirterek, ‘Türkiye hukuk ve siyaset tarihi açısından mihenk taşı olan’ referandum için ‘hayır’ çağrısı yaptı.Birgün’de yer alan habere göre,   Taksim’deki Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda ‘Geleceğimiz için karar senin’ sloganıyla bir araya gelen meslek odaları temsilcileri, ‘Hayır’ı anlattılar. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Bu dönemecin yaşamsal olduğunu savunuyoruz” dedi. 16 Nisan’da sandıktan ‘Evet’ çıkarsa Türkiye’nin hukuk devleti olmayacağına dikkat çeken Durakoğlu, “Türkiye’de yargı tarafsız ve bağımsız olamayacak. Hukuk devletini yaşatma adına pozisyonumuzu net bir şekilde açıklıyoruz” diye konuştu. İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez, ‘tek adam’ diktatörlüğünü, Türkiye’de yaşayan 80 milyon kişinin iradesinin teslim alınması olarak yorumladı. Erez, tek adam diktatörlüğüne kesinlikle ‘hayır’ diyeceklerini vurgulayarak, “Biz tek adamın beyninin 80 milyonun yerine ikame etmesine, ömrümüz yettikçe kabul etmeyeceğiz” dedi.

 

 

Baskı yapılamaz’

 

 

Diş Hekimleri Odası Başkanı Turhan Atalay, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘iki başlı yönetim olmaz’ açıklamasını eleştirdi. Yıldırım’ın Meclis’i hiçe saydığını vurgulayan Atalay, “Bu referandum Türkiye’mizi en az yüzyıl geriye götürme riski olan bir referandumdur. Bu nedenle, sağ duyulu olan insanlar olarak ‘hayır’ demeliyiz” şeklinde konuştu. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, kapalı kapılar ardından kimin hazırladığı belli olmayan anayasanın OHAL koşullarında sunulduğunu hatırlattı. Meslek odalarının ciddi baskı altında olduğunu vurgulayan Akçelik, “Tarafsız olması gereken herkese ‘evet’ dedirten bu iktidar, bağımsız meslek örgütlerine baskı yapamaz. TMMOB tüm üyeleriyle ‘Tek adam’ rejimine ‘hayır’ diyor” ifadelerini kullandı. Veteriner Hekimler Odası Başkanı Necati Bozkurt ise “Ülkede bir sevgi yumağını geliştirmemiz gerekiyor” dedi. Bozkurt, herkesin uzlaşabileceği bir anayasa ile halkların haklarının güvence altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

 

Aydın sorumluluğu'

 

Geleceğimiz İçin Muhasebe Yap Platformu adına söz alan Erol Demirel de “Bu toplumun diğer bileşenleri gibi en aydın kesimleri oluşturan bir yapı olarak sorumluluğumuzun farkındayız” diye konuştu. Koordinasyon adına basın metnini okuyan İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu Sekreteri Hüseyin Demirdizen, “Bizim ‘Evet’ dediklerimiz de var. Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye ‘Evet’ diyoruz. Anayasa değişikliği bunları ortadan kaldıracağı için referandumda ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

 

Yorumlar (0)