banner773

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN 3.6 MİLYON TL'LİK DEV TASARRUF

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi MESKİ Genel Müdürlüğü’nde de tasarrufa gidilerek, kiralık araçlarda düzenlemeler yapıldı. 2019 Ekim ayına kadar kiralık olan 221 aracın 37’si iade edilerek, halen kiralık olarak çalıştırılan araç sayısı 184’e indirildi. MESKİ’nin Ekim ayından sonra kiralayacağı araç sayısı da 184’ten 180’e düşürüldü. MESKİ, 31 Mart’tan bu yana 41 kamyon, kamyonet vb. araçtan 1 milyon 191 bin 820 lira tasarruf sağladı.

GÜNDEM 03.08.2019, 14:00
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN 3.6 MİLYON TL'LİK DEV TASARRUF

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında yapılan ve 30.09.2019’da süresi dolacak olan kiralık araçlar için yeniden ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta yapılması planlanan ihaleye, mevcut araç sayısının da altında çıkılarak, önemli ölçüde tasarruf sağlanacak. İhale kapsamında kiralanan 100’e yakın araç eksiltildi. Büyükşehir Belediyesi, şu an 298 kiralık araç ile hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi MESKİ Genel Müdürlüğü’nde de tasarrufa gidilerek, kiralık araçlarda düzenlemeler yapıldı. 2019 Ekim ayına kadar kiralık olan 221 aracın 37’si iade edilerek, halen kiralık olarak çalıştırılan araç sayısı 184’e indirildi. MESKİ’nin Ekim ayından sonra kiralayacağı araç sayısı da 184’ten 180’e düşürüldü. MESKİ, 31 Mart’tan bu yana 41 kamyon, kamyonet vb. araçtan 1 milyon 191 bin 820 lira tasarruf sağladı.

Böylelikle, Büyükşehir Belediyesi’nde 2 milyon 430 bin lira, MESKİ’de 1 milyon 191 bin 820 lira olmak üzere toplam 3 milyon 622 bin lira tasarruf sağlanmış oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelir gelmez verdiği talimatla başlattığı tasarruf tedbirleri, meyvelerini vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nde kiralık araç sayısının azaltılmasıyla bugüne kadar toplam 3.6 milyon liralık tasarruf sağlandı.

Eylül ayında süresi dolacak kiralık araçlar için yeniden ihaleye çıkmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, tasarrufu elden bırakmıyor. Mevcut araç sayısının altında ihale açılarak, araç sayısının daha da azaltılması hedefleniyor. Vahap Seçer’in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte kiralık araç sayısını 100’e yakın azaltarak 298’e düşüren Büyükşehir Belediyesi, toplamda 2.4 milyon liralık tasarruf sağladı.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nde hayata geçirilen tasarruf tedbirleri kapsamında da 2019 Ekim ayına kadar kiralık olan 221 aracın 37’si iade edildi. MESKİ’nin Ekim ayından sonra kiralayacağı araç sayısı da 184’ten 180’e indirildi.  MESKİ, 31 Mart’tan bu yana 41 kamyon, kamyonet vb. araçtan 1 milyon 191 bin 820 lira tasarruf sağladı. MESKİ son açtığı araç kiralama ihalesinde de yüzde 20 azaltma yetkisini de Belediye’nin yetkisine aldı.

Hizmet aksamadan tasarruf yapılacak     

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2017/614694 İhale Kayıt No ile EKAP’ta yer alan ve toplam 388 aracın kiralandığı Taşıt, İş Makinesi ve Ekipmanları Kiralama Hizmet Alım İşi ihalesinin sözleşmesi 30.09.2019 tarihinde sona erecek.

Süresi dolan kiralık araçlar için tekrar ihaleye çıkmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerin aksamaması ve tasarruf tedbirleri kapsamında önemli kazanımlar elde edilmesi için tüm hazırlıklarını tamamlıyor. Hizmet kalitesinde herhangi bir azalmanın yaşanmaması ve vatandaşların taleplerinin karşılanması için yapılması zorunlu olan ihale ile Büyükşehir Belediyesi’nin kiralık araç ihtiyacı karşılanacak.

Araç sayısı 298’e düşürüldü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelir gelmez yaptığı talimatlardan biri olan kiralık araçlarda yapılan düzenlemeler ile ilk etapta Büyükşehir bünyesinde hizmet veren 76 kiralık araç iade edilmiş ve 2 milyon 430 bin TL tasarruf sağlanmıştı.

2017 yılında çıkılan ve sözleşmenin bitiş tarihi olan 30.09.2019’da feshedilemeyen ihalede % 20 oranında iş eksiltilmesine gidildi ve sözleşme süresi bitmeden 76 araç geri gönderildi. 2 milyon 430 bin TL tasarruf edilen 76 aracın yanı sıra daha sonra da geri gönderilen araçlar oldu. Böylece, tasarruf miktarında daha fazla tutara ulaşılmış oldu.

Büyükşehir Belediyesi, 20 aylık bir süre için yapılan ihale kapsamında toplam 388 adet araç kiraladı. İade edilen araçlardan sonra mevcut durumda 298 araç ile hizmet veriliyor.  

Mevcut araç sayısının altında ihaleye çıkılması planlanıyor 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde çıkacağı araç kiralama ihalesinde de tasarruf sağlamak amacıyla hazırlıklarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, araç sayısında azaltmaya giderek, şu an hizmet verdiği 298 araçtan daha az sayıda kiralık araç için ihaleye çıkmayı planlıyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan çalışmaların aksamaması, hizmetlerin daha kaliteli, etkin ve verimli bir şekilde verilmesi için kiralanan binek araç ve iş makinelerini, yol yapım, bakım, onarım, temizlik, sağlık, fen işleri, park ve bahçeler gibi belediyenin tüm birimleri kullanacak.

Araç sayısı düşecek ama hizmet kalitesi azalmayacak

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın tek seferde çıkacağı ihale ile araç sayısının azaltılması hedefleniyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan bu çalışmalar ile hem daha az sayıda araç kiralanıp belediye bütçesine katkı sağlanacak, hem de hizmet kalitesinde herhangi bir azalma ve aksama olmayacak. Gerekli olan tüm tedbirlerin alınmasıyla daha planlı, koordineli ve verimli bir çalışma sistemi kurulacak.   

Kiralanan araçların birimler, arasında koordineli olarak kullanılması sağlanarak, vardiyalar ve personel buna göre planlanacak. Mevsimlik çalışma sistemimin de ihaleye dahil edilmesiyle bazı dönemlerde ihtiyaç duyulmayan araçlar eksiltilecek. Kaynakların daha verimli kullanılmasıyla Mersin’de daha kaliteli bir hizmet dönemi başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri iş makineleri ve araçların daha etkin, verimli kullanılması ve amacına uygun olarak kullanılması hususundaki tasarruf tedbirlerinin Başkan Vahap Seçer’in talimatı doğrultusunda sürdürüleceğini ve bundan sonraki süreçte de etkin olarak uygulanacağını bildirdi.

Yorumlar (0)