Meral Akşener: Niğde Valisi'ni Hollanda mı tayin etti?

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Niğde Valiliği'nin 21 Mart'ı kapsayan 1 günlük miting, toplantı ve gösteri yürüyüş yasağına rağmen daha önce belirlenen programı çerçevesinde Niğde'ye geldi.

GÜNDEM 21.03.2017, 17:59 21.03.2017, 17:59
Meral Akşener: Niğde Valisi'ni Hollanda mı tayin etti?

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Niğde Valiliği'nin 21 Mart'ı kapsayan 1 günlük miting, toplantı ve gösteri yürüyüş yasağına rağmen daha önce belirlenen programı çerçevesinde Niğde'ye geldi. Yasak olmasına rağmen bina önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Meral Akşener, 'Nevruz kutlamaları nedeniyle PKK paçavraları açanlara bir şey denilmediğini, ancak kendilerine terör korkusuyla yasak getirildiğini' ileri sürdü.

 

Meral Akşener: Niğde Valisi'ni Hollanda mı tayin etti?

 

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre,  Akşener, topluluktan bağıran birinin konuşmasını da aktararak "Niğde Valisi'ni Hollanda mı tayin etti?" diye sordu. Akşenir'in konuşması sırasında yaklaşık 200 kişi uzaktan slogan attı. Bu topluluğun kalabalığa yaklaşmasına polis izin vermedi.

 

 

Kayseri'den karayoluyla Niğde'ye gelen Meral Akşener, daha önce toplantı planlanan Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Murat Zeren Eğitim Hizmet binasına ulaştı. Niğde Valiliği'nin Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. maddesi (m) bendi doğrultusunda aldığı 1 günlük yasak nedeniyle binanın giriş ve çevresinde polis ve jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

 

Bina önünde toplanan yaklaşık 1500 kişiye hitap eden Niğde eski Belediye Başkanı MHP'li Mümin İnan, 16 Nisan'da yapılacak referandumda Türkiye'nin geleceği için hep birlikte hayır diyeceklerini söyledi. Neden Hayır diyeceklerini Meral Akşener'in kendilerine tek tek anlatacağını belirten İnan, "Bugüne kadar alışmış olduğumuz parlamenter sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. TBMM'den asla vazgeçmeyeceğiz. Kuvvetler ayrılığından, devletin içindeki denetim mekanizmalarından asla vazgeçmeyeceğiz. Milli iradenin yok denilmesine hayır diyoruz. Demokrasinin dışındaki bütün rejimleri bütün sistemleri reddediyoruz "dedi.

 

Yasaktan önce ilan edilmiş olan salona gelen Meral Akşener, 'Başbakan Meral' sloganlarıyla karşılandı. Akşener, açılan koridordan binaya giriş yaptı ancak arkasından gelen vatandaşların salona girmesine izin verilmedi.

 

Burada bir süre dinlenen Meral Akşener, ardından tekrar binanın girişine gelip, burada toplananlara hitap etti.

 

Yasak nedeniyle konuşmasına müdahale edilmeyen Akşener, "Nevruz kutlamaları nedeniyle Türkiye'nin her yerinde 'PKK paçavraları' açılıyor. Ona kimse bir şey demiyor. Bugün Niğde'de bize Nevruz nedeniyle olaylara sebebiyet olabileceğimiz düşünülerek toplantımız iptal edildi. Sayın Vali'ye söyleyecek bir sözüm yok. Eski İçişleri Bakanıyım, devleti temsil eden bürokrasiyle itişip kakışma yapmam. Şunu söyleyeyim devletin valisi devletin valisi olmalıdır. Devletin temsil edenler o ağırlığa, o vakarlığa o ciddiyete sahip olmalıdır. Biz ne yapacaktık, referandumda neden hayır diyeceğimizi anlatacaktık. Tercihimizi sizlerle paylaşacaktık. Bugüne kadar tercihlerini ortaya koyan insanlara hayırcı denilen kesime edilmedik hareket yapmadık tehdit kalmadı" dedi.

 

 

 

Yorumlar (0)