Mart ayı için operasyon sinyali verdi: Öyle bir göstereceğiz ki!

Baharda büyük operasyon sinyali veren İçişleri Bakanı Soylu, “PKK ile mücadelenin sadece bir safhasındayız. Bu ülkeyle bir daha oyun oynama kabiliyeti olmayacağını onlara baharda öyle bir göstereceğiz ki” diye konuştu

GÜNDEM 26.12.2016, 09:47 26.12.2016, 09:47
Mart ayı için operasyon sinyali verdi: Öyle bir göstereceğiz ki!

Birgün’de yer alan habere göre, Savaş politikalarına hız vereceğini açıklayan AKP, baharda büyük operasyon sinyali verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz şu anda PKK ile yapmış olduğumuz mücadelenin sadece bir safhasındayız. Bu ülkeyle bir daha ama bir daha oyun oynama kabiliyeti olmayacağını onlara önümüzdeki baharda öyle bir göstereceğiz ki" dedi.

Siirt ve Bitlis ziyaretlerinde 'terörle mücadele' mesajı veren Soylu, "Bu terör belasıyla, PKK'sıyla, FETÖ'süyle son nefesimize kadar mücadele edeceğiz. Asla geri basmayacağız, asla bu yoldan dönmeyeceğiz. Bu millet bombadan silahtan korkacak bir millet olsaydı, Çanakkale'de, Sakarya'da korkardı" ifadelerini kullandı.



'Milletle aramızı açıyorlar'


Doğu ve Güneydoğu'da bulunan illeri ziyaret ederek sorunları çözmeye çalıştıklarını savunan Bakan Soylu, "Biz bu kucaklaşmayı gerçekleştirdikçe, arttırdıkça, İstanbul'da bir bomba patlıyor, Kayseri’de alçak bir saldırıda evlatlarımız şehit oluyor ve ülkemizde görev yapan Ortadoğu barışına ciddi şekilde hizmet eden önemli bir devlet adamı, kalleşçe bir saldırıya kurban gidiyor" dedi.

 

Soylu, şöyle devam etti; "Kağıt üzerinde bakarsanız, hepsinin faili farklı. 'TAK' diye uyduruk bir örgüt üstleniyor, aslında bildiğin PKK. Ötekisi şahıs görünümlü, kazıyınca altında FETÖ çıkıyor, onun da zaten PKK ile bir şekilde ortaklık yaptığını herkes biliyor. Bunlara destek olanların kimler olduğu da herkesin malumu. İşte bütün bunları alt alta koyduğumuzda yapılmak istenilenin ne olduğu açıkça görülüyor. Amaç, 14 yıldır süregelen bu devlet ve millet yakınlaşmasını engellemek, dolayısıyla gelişmeyi engellemek, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerini geri bıraktırıp, kendilerine geri kalmışlık üzerinden meşruiyet sağlamak. Devletle milletin arasını açmaktır."



'FETÖ konusunda işin yüzeyindeyiz'


Süleyman Soylu, Cemaat operasyonlarına da değindi.

Henüz hiçbir siyasi bağlantısı ortaya konulmayan Cemaat konusunda 'işin yüzeyinde' olduklarını söyleyen Soylu, şu ifadeleri kullandı; "Bunu İçişleri Bakanı olarak bütün Türkiye'ye söylüyorum; FETÖ konusunda daha işin yüzeyindeyiz. Daha derine kulaç attığımız, FETÖ'nün memleketimizdeki tahribatlarını ortadan kaldırmaya yönelik adımların henüz başlangıcındayız. Türkiye'ye sinsi şekilde yapıştırılmış ve onun üzerinden Türkiye'nin yönetilmesi için çaba harcanmış bir örgütün sadece böyle 17-25 Aralık sonrasında attığımız adımlarla tasfiye edilmesini beklemek bizim için bir yanıltıcılık olur. Bu devletin her bir ferdinin bir şekilde bu FETÖ'nün kıskacından kurtarabilmek ve bunların ortaya koyduğu bu sert iklimden arındırabilmek bizim en temel görevlerimizden biridir."

Yorumlar (0)