Mardin'de görev yapmış 3 kuşak öğretmenler buluştu

İzmir Mardinliler Federasyonu, 1940’lardan günümüze kadar Mardin’de görev yapan öğretmenleri buluşturdu

GÜNDEM 25.11.2016, 13:55 25.11.2016, 13:55
Mardin'de görev yapmış 3 kuşak öğretmenler buluştu

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 1940’lardan günümüze kadar Mardin’de görev yapmış öğretmenleri bir araya getirdi. Araştırmacı-Yazar Mehmet Sait Tunç’un öncülüğünde yapılan etkinliğe Mardin’de görev yapmış 80 eğitimci katıldı.

 

İMAF, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Mardin’de görev yapmış öğretmenleri unutmadı. Araştırmacı-Yazar Mehmet Sait Tunç’un organizesinde gerçekleşen etkinliğe Nobel Ödüllü İnsanı Prof Dr Aziz Sancar’ın ilkokul öğretmeni Suat Kavak a katıldı. Mardinli emekli öğretmen ve İMAF Kurucularından Mehmet Salih Pehlivanoğlu’nun sunumunu yaptığı toplantıda, Mardin’e özgü ezgiler de konuklarla buluşturuldu. Gecede Mehmet Sait Tunç’un Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana Mardin’deki eğitim hayatını anlatan slayt gösterisi de yapıldı.

 

İMAF Genel Başkanı Beşir Tunç, Anadolu’nun her tarafında aydınlanma coşkusuyla eğitim görevini yerine getiren tğm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Ülkemize büyük hizmetler vermiş, bilim ve eğitim alanında ileri gitmemizi sağlayan tüm öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bugün burada Mardin’imizde görev yapmış onlarca öğretmenimizle birlikteyiz. Dedelerimizi, babalarımızı, bizleri ve çocuklarımızı okutan öğretmenlerimizsiniz. Sizler için ne yapsak azdır” dedi.

 

Araştırmacı Yazar Mehmet Sait Tunç da, İMAF’a kapılarını eğitimcilere açtığı için teşekkür ederek, “Bu etkinliğimizi daha da büyüterek, bize emek vermiş daha çok eğitimcimize ulaşarak çalışmamızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

Etkinliğe katılan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç da, İMAF’a düzenledikleri etkinlikten öütürü teşekkür ederek, “Burada bulunan konuklarımızın hepsi eğitimci. Dolayısıyla onlara eğitimin önemini anlatacak değiliz; ancak biz onların hizmetkarı olabiliriz. Be vesileyle bir daha belirteyim ki, bize ihtiyaç duyduğunuzda her an yanınızda olacağız” sözlerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından, Prof Dr Aziz Sancar’ın öğretmeni Suat Kavak’a ve tüm katılımcı öğretmenlere onur belgesi verildi. Etkinliğe CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başaki AK Parti Konak İlçe Başkan Vekili Beşir Çoban, Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman, İMAF İlk Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

 

Etkinliğin sonunda konuklara Mardin’e özgü yöresel yemekler ikram edildi. 

Yorumlar (0)