Gazete Kritik Gündem Madende patlama: 1 işçi hayatını kaybetti!

Madende patlama: 1 işçi hayatını kaybetti!

Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde bulunan bir çinko-kurşun madeninde meydana gelen patlama ve göçük olayında, CVK şirketine ait bir taşeron firmanın çalışanlarından biri hayatını kaybetti. Olayın ardından yetkililerin ve ilgili kurulların durumu incelemek üzere bölgeye intikal ettiği bildirildi.

Madende patlama: 1 işçi hayatını kaybetti!

Yenice’ye bağlı Kalkım beldesinde faaliyet gösteren, CVK şirketine ait taşeron bir firma tarafından işletilen çinko-kurşun madeninde yaşanan patlama ve göçükte bir işçi hayatını kaybetti.

Denizli’den Yenice’ye madende çalışmak için gelen Mustafa Aydoğdu ismindeki 39 yaşındaki işçi patlamanın ardından oluşan göçüğün altında kalarak yaşamını yitirdi. Madende ateşleyici olarak çalıştığı öğrenilen Mustafa Aydoğdu’nun, önceki gece ateşleme yaptığı sırada yaşanan patlama ile yaşamını yitirdiği öğrenilirken, olayla ilgili olarak yetkililer tarafından dün gün boyu kamuoyuna yönelik bilgilendirme açıklamasının yapılmaması dikkat çekti. 

Çanakkale Olay'da yer alan habere göre, maden ocağında yaşanan dinamit patlamasının ardından olay yerine giden UMKE ve diğer kurtarma ekipleri toprak altında kalan Mustafa Aydoğdu’nun cansız bedenine ulaştı. Olayla ilgili soruşturma yürütülüp yürütülmediği, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin ne ölçüde alındığı belli olmayan maden ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunulacağı merak ediliyor.

Madende çalışan diğer işçilerin can güvenliğinin hangi ölçülerde nasıl sağlanacağı ise bilinmiyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız