KYK, yurtlarda kalan öğrencilerden “Peygamber Efendimiz olmasaydı nelerden mahrum olurduk?” sorusuna yanıt vermelerini istedi

KYK, ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ kapsamında para ödüllü bilgi yarışması başlattı. Yurtlarda kalan öğrencilerin, “Peygamber Efendimiz olmasaydı nelerden mahrum olurduk?” sorusuna yanıt vermesi istendi

GÜNDEM 30.10.2020, 12:25
KYK, yurtlarda kalan öğrencilerden  “Peygamber Efendimiz olmasaydı nelerden mahrum olurduk?” sorusuna yanıt vermelerini istedi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), Mevlid-i Nebi Haftası’na özel para ödüllü yarışma başlattı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yurtlarda kalan öğrencilerin yarışma kapsamında, “Peygamber Efendimiz olmasaydı, O'nun insanlığa kazandırdığı nelerden mahrum olurduk?” sorusunu 100 kelime ile yanıtlamasını istedi.

PARA ÖDÜLLÜ

KYK’nin, “Sen Olmasaydın Efendim…” adı altında başlattığı yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülü verileceği bildirildi. Yarışma kapsamında en güzel paylaşımı yapan öğrencinin bin TL, ikinci en güzel paylaşımı yapan öğrencinin 750 TL, üçüncü öğrencinin ise 500 TL ile ödüllendirileceği belirtildi.

YARIŞMA JÜRİSİ EĞİTİM DAİRESİ’NDEN

Yarışmaya katılacak öğrenciler için hazırlanan internet sitesinde yer alan forma göre, öğrencilerin kaldığı yurdun adını yazması da istendi. Öğrencilerin yazdığı yazıların, “Değerlendirme Komisyonu”nca yapılacak incelemenin ardından derecelendirileceği öğrenildi. Değerlendirme Komisyonu’nun ise Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi’nce belirlenecek isimlerden oluşturulacağı ifade edildi.

***

Burs başvurusunda ‘fişlenme’ korkusu

Üniversite öğrencilerinin burs ve kredi başvuruları önceki gün başladı. e-Devlet’in sitesinden KYK’ye başvurmak isteyenler ilginç iki soruyla karşılaştı. Öğrencilere “Gençlik Merkezi Üyesiyim” ve “Genç Gönüllüler Platformu Üyesiyim” ifadelerinde evet veya hayır seçeneğini seçmesi istendi. Bu ifadeler öğrencilerin isminden dahi önce geldi. Bu konuda bilgi vermek istemeyen öğrenciler ise burs veya kredi başvurusu yapmadı. Bu durum öğrenciler ve birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada bu soruların ‘fişlenme’ amacı taşıdığına yönelik ifadeler paylaşıldı.

Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri BirGün’e şu bilgileri verdi:

“Öğrencilerimize gençlik merkezlerinde kayıtlı olup olmadığıyla ilgili soruların sebepleri, bakanlığımızın hizmetleri hakkında bilgilendirmek ve tanıtım amaçlıdır. Bakanlığımız tarafından yürütülen hizmetler ve konuyla ilgili yapmış olduğu faaliyetleri bilgilendirmek amacıyla bu şekilde üyelik sorulmuştur. Gençlik merkezlerimizde de öğrencilerin faydalanabileceği faaliyetler ve konuyla ilgili hizmetler olduğu için bu şekilde soru yöneltilmiştir. Gençlik Merkezi de Genç Gönüllüler Platformu da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlıdır. Bakanlığımızın bünyesinde yürütülen faaliyetlerle ya da herhangi bir hizmetle ilgili bilgilendirme açısından bu tür soru yöneltilmiştir. Gençlerimiz için sanatsal kurslar veren, okul hayatlarındaki derslerine yardımcı olmak adına kurs imkânları sağlanılan, ücretsiz bir şekilde sunulan Gençlik Merkezlerimiz bulunuyor.”

Yorumlar (0)