Körfez Kadın Platformu anayasa değişikliğinde 'Hayır' diyeceğini açıkladı

Körfez Kadın Platformu, referandumda anayasa değişikliğine “Hayır” diyeceğini açıkladı. Anadolu Kadın Hareketi Sözcüsü Birsen Tem, "Tüm annelerin acısı ortaktır. Benim ölüm senin ölün ayrıştırmasına 'Hayır' diyoruz" dedi.

GÜNDEM 21.02.2017, 16:24 21.02.2017, 16:24
 Körfez Kadın Platformu anayasa değişikliğinde 'Hayır' diyeceğini açıkladı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir araya gelen Körfez Kadın Platformu, 16 Nisan'daki referanduma ilişkin açıklama yaptı. Altınoluk Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamaya, aynı zamanda platform bileşenleri olan Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anadolu Kadın Hareketi, Alevi Kültür Derneği, Kaz Dağları Platformu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Birleşik Haziran Hareketi, Körfez Kadın Platformu, Demokratik Halklar Derneği Balıkesir üye ve temsilcileri de katıldı. 

Grup adına açıklamayı okuyan Anadolu Kadın Hareketi Sözcüsü Birsen Tem, erkek egemen bir dünyaya kadınların her zaman ve her coğrafyada “Hayır” diyeceğini söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bu yana kadınların erkeklere karşı direndiğini ve erkek egemen bir dünyaya “Hayır” dediğini söyleyen Tem, “Hayır” deme gerekçelerini şöyle sıraladı: 

"*Biz kadınlar, çocuk gelin diyerek eli kalem tutacak, oyun oynayacak çocuklarımızın, sebebi ne olursa olsun, evlendirilmesine 'Hayır' diyoruz.

* Biz kadınlar çocuklarımızın, bebeklerimizin azgın sapıklara kurban edilişine sesiz kalınmasına ‘Hayır' diyoruz. 

* Biz kadınlar, savaş coğrafyasında kadınları, çocukların alınıp satılmasına, tecavüzüne, köleleştirilmesine, yoksullaştırılmasına 'Hayır' diyoruz.

* Biz kadınlar adalet, eşitlik ve laik cumhuriyet istiyoruz. Bunun aksi tüm sistemlere 'Hayır' diyoruz. 

* Evlatlarının kemiklerini arayan Cumartesi Annelerinden adalet arayan Roboski Annelerinden, şehit polis ve asker annelerinden, katliamlarla öldürülen evlatların annelerine kadar tüm annelerin acısı ortaktır. Benim ölüm senin ölün ayrıştırmasına 'Hayır' diyoruz.”

 

Yorumlar (0)