Kocaeli Halkevleri: 'Tek Adam rejimi meşru değildir!'

Kocaeli Halkevleri partili cumhurbaşkanlığının resmiyete büründüğü gün “Meşru değilsiniz” diyerek eylem yaptı.

GÜNDEM 22.05.2017, 02:38 22.05.2017, 02:38
Kocaeli Halkevleri: 'Tek Adam rejimi meşru değildir!'

Kocaeli Halkevleri partili cumhurbaşkanlığının resmiyete büründüğü gün “Meşru değilsiniz” diyerek eylem yaptı. İnsan Hakları Parkı’nda bir araya gelen Halkevi üyeleri “Tek Adam rejimi meşru değildir!” pankartı açtı ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Demokrasi, adalet, özgürlüklerimiz, haklarımız ve geleceğimiz için diktatörlüğe, tek adam yönetimine ‘hayır’ diyen Halkevi üyeleri referandum süreci öncesinde yaşanan bir araya gelişleri artırarak referandum sonucuna itirazı büyüteceklerini ifade etti.

Sendika.Org'un haberine göre Kocaeli Halkevleri tarafından yapılan açıkmalanın tam metni şöyle:

Meşru değilsiniz!

16 Nisan günü seçmenlerin en az yarısı tek adam rejimine HAYIR dedi. Tek adamın değil hepimizin geleceği için toplumun her kesiminden insanın, Türkiye’nin dört bir yanındaki emekleriyle HAYIR kazandı.

Ancak sokak sokak çalışarak kazandığımız HAYIR’ımız 16 Nisan akşamı hileyle gasp edildi. Referandumdan HAYIR çıktığı takdirde çözülme sürecinin başlayacağını ve iktidarı kaybedeceğini bilen Saray ve yandaşları; YSK eliyle HAYIR diyenlerin iradesini çalarak, hileli seçim sonuçlarını önümüze koydu.

Yurttaşların silahların gölgesinde oy kullanmaya gittiği, 2,5 milyon mühürsüz oy pusulasının geçerli sayıldığı bu referandum meşru değildir.

On binlerce insanı hukuksuz bir biçimde işlerinden eden KHK’lar; tutuklanan gazeteciler ve milletvekilleriyle, belediyelere atanan kayyumlarla kurumsallaşmış OHAL düzeni meşru değildir.

İşçi ve emekçilerin kıdem tazminatını, yıllardır mücadeleyle kazandıkları hakları gasp edecek düzenlemeler meşru değildir.

Kadınların yaşamlarına, haklarına müdahale anlamına gelecek, kadınları erkek şiddeti karşısında korumayan yasalar meşru değildir.

Buna karşın, şaibeli referandum sonuçlarının ardından tencere tavalarıyla pencerelere çıkan, kent meydanlarını doldurarak “HAYIR kazandık” diyen on binler ve HAYIR oyu veren milyonlar gerçektir. Halkın iktidara karşı yükselen itirazı sonuna kadar meşrudur.

Bugün şu saatlerde Gayrimeşru seçim sonuçlarıyla beraber gayrimeşru bir adım daha atılmaktadır. Kaybettiklerinin farkında olanlar demokrasi ve tarafsızlık iddialarıyla hızlıca kongre düzenleyerek meşru olmayan bir başkanlık sisteminin ilk adımını atmaktadır. Bize dayatılan tek adam rejimine karşı herkesi “Meşru değilsiniz” sözünü büyütmeye, mücadeleye davet ediyoruz.

Gelin, hileyle dayatılan tek adam rejimine “Meşru değilsiniz” sözünü daha güçlü haykıralım.

Gelin, demokratik bir ülke için HAYIR’ı hep beraber büyütelim.

Hayır bitmedi, mücadeleye devam!

Yorumlar (0)