banner773

Koç Üniversiteliler Dayanışması: Akademi biat etmez

Koç Üniversiteliler Dayanışması, akademide yapılan ihraçlara tepki göstererek basın açıklaması ve açık ders yaptı

GÜNDEM 16.02.2017, 17:48 16.02.2017, 17:48
 Koç Üniversiteliler Dayanışması: Akademi biat etmez

Koç Üniversiteliler Dayanışması, "Akademi biat etmez" sloganıyla akademideki ihraçları protesto etti. Üniversitede yapılan eylemde tüm üniversitelerdeki direnişlere dayanışma mesajı gönderildi..

“Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” pankartı açan Koç Üniversiteliler Dayanışması, okudukları basın açıklamasında ile Kanun Hükmünde Kararname ihraçlarına ve akademideki tasfiyelere ilişkin tepkilerini dile getirilerek “ifade özgürlüğünün olmadığı üniversite, düşüncenin yol edildiği içi boş binalardan ibarettir” denildi.

12 Eylül darbesinin üniversitelerde yarattığı tahribatı gölgede bırakan kıyım karşısında dayanışmayı ve birlikte mücadeleyi zorunlu gördükleri mesajını verdi.

“Diren Cebeci Koç Seninle”, “Diren Kocaeli Koç Seninle” ve “Diren Marmara Koç Seninle” şiarıyla devam eden eylem açık ders ile sona erdi. KHK’ler ile Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ve araştırma görevlisi Adem Yeşilyurt akademiye yönelik baskılara ilişkin açık ders yaptı.

Prof. Hamzaoğlu açık derste: "Şu an burada öğrenciler, işçiler, asistanlar ve öğretim üyeleri olarak üniversitenin tüm bileşenleri ile hep birlikte bulunmamız çok değerlidir. Ekim devriminin 100. Yılında biz yeniden buradayız. Bu toplumsal hareketi yukarı taşıyacak olanlar bizleriz. Ya biz bu karanlık günleri aydınlatacağız ya da alacakaranlığa dönüşmesine seyirci kalacağız. Bu yüzden sarıyı sevenler en sarı Hayır’ını söylesin, maviyi sevenler en mavi Hayır’ını söylesin, benim gibi kırmızıyı sevenler en kırmızı Hayır’ını söylesin." dedi

 

Yorumlar (0)