Kılıçdaroğlu’nun “Millet Buluşması” için Trabzon’da kurulan çadır, program öncesi kaldırıldı...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Millet Buluşması” için Trabzon’da kurulan çadır, program öncesi kaldırıldı.

GÜNDEM 04.04.2023, 14:26
Kılıçdaroğlu’nun “Millet Buluşması” için Trabzon’da kurulan çadır, program öncesi kaldırıldı...

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı, valilik, Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen izin, dün gece bir elin dokunması sonrasında, bambaşka bir hale büründü. Valiyle, belediye başkanı ile görüştüm. Üstü kapalı bir alana izin veremeyeceklerini söylediler. Bu şekilde mesele bir krize dönüştü” açıklamasını yaptı. Kaya, “Bugün bütün o meseleleri aşmış bir şekilde, Trabzon’da misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacak şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Alan hazırlandı, kürsü kuruldu” dedi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Trabzon’da, “Millet Buluşması” programında halka hitap edeceği çadır için Valilik tarafından verilen iznin, programa bir gün kala iptal edildiğini açıkladı. Toprak; “AKP Trabzon Milletvekili, bizim milletvekilimizi arıyor; ‘Hayır orada miting yapamazsınız.’ Burası meydan, herkes izin aldı, biz de aldık. Bir milletvekilinin talimat olarak bildirmesi, valinin de ona uymasını tehlikeli görüyorum” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şu açıklamayı yaptı:

“AKP iktidarında kriz yaşamadığımız gün, adeta yok. Trabzon’da 13. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı karşılamak üzere bir miting hazırlığımız için Trabzon valimiz ile görüştük. İzin yazımızı yazdık. Ne yapmak istediğimizi açıkça ifade ettik dilekçemizde. Sayın Vali’nin onayı ile izni ile faaliyetlerimize başladık. Burada bir çadır kuracağımızı, çadırın kenarlarının açık olacağını ve misafirlerimizi burada milletle buluşturacağımızı ifade ettik. Bu doğrultuda izinlerimizi aldık. Üstünü örtme isteğimizin temel sebebi; Trabzon’da hava belirsizliği… Güneş olursa güneşten korumak, yağmur olursa yağmurdan korumak içindi. İlk günlerde bu konuda bize; Büyükşehir Belediye Başkanlığı, valilik, Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen izin, dün gece bir elin dokunması sonrasında, bambaşka bir hale büründü. Valiyle, belediye başkanı ile görüştüm. Üstü kapalı bir alana izin veremeyeceklerini söylediler. Bu şekilde mesele bir krize dönüştü. Bugün bütün o meseleleri aşmış bir şekilde, Trabzon’da misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacak şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Alan hazırlandı, kürsü kuruldu.”

Yorumlar (0)