Kılıçdaroğlu laikliği savundukları için hedef gösterilen gençlere sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Barışçıl bir yöntemle laikliğin önemini anlatmaya çalışan gençlerimizin terörist ilan edilip hedef gösterilmesi haksızlık ve ahlaksızlıktır” dedi.

GÜNDEM 03.01.2017, 11:55 03.01.2017, 11:55
Kılıçdaroğlu laikliği savundukları için hedef gösterilen gençlere sahip çıktı

Birgün’de yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, “Barışçıl bir yöntemle laikliğin önemini anlatmaya çalışan gençlerimizin terörist ilan edilip hedef gösterilmesi haksızlık ve ahlaksızlıktır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Barışçıl bir yöntemle laikliğin önemini anlatmaya çalışan gençlerimizin terörist ilan edilip hedef gösterilmesi haksızlık ve ahlaksızlıktır!

 

İçişleri Bakanlığı, önceki gün resmi Twitter hesabından IŞİD saldırısı sonrası İstanbul Okmeydanı'nda bir kahvehanede "gericiliğe karşı mücadele" çağrısı yapan ve başkanlık sistemini eleştiren gençlerin görüntüsünü paylaşarak "Terörle Mücadele Ekiplerine iletildi. Lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin" notunu düşmüştü.

 

Bakanlık tepkiler üzerine tweeti paylaşımından 1 buçuk saat sonra sildi ancak videodaki gençlerden biri gözaltına alındı.

 

 

 

Videoda Halkevleri üyesi bir genç "IŞİD'cilere ve cihatçı çetelere geçit vermeyeceğiz" diyerek laikliğin önemine vurgu yapıyordu.

Yorumlar (0)