Kılıçdaroğlu gitsin diyen Fethi Yaşar iş başında:Şimdi de hedefi Ankara...

CHP'de olağan kurultay süecinde birçok ilçe başkanlığı seçimi tamamlandı. Şimdi gözler ise İl Başkanlığı seçimlerine çevrildi.Ankara'da İl başkanlığı için Fethi Yaşar'ın rol kapması gündeme bomba gibi düştü.

GÜNDEM 13.01.2020, 14:25 13.01.2020, 14:49
Kılıçdaroğlu gitsin diyen Fethi Yaşar iş başında:Şimdi de hedefi Ankara...

GAZETEKRİTİK/ÖZEL HABER


CHP'de kurultaya doğrudan etki edecek 3 büyük il çok önem taşıyor. İstanbul,Ankara ve İzmir'in delege yapısı kurultayda belirleyici olacak.


İZMİR İSTANBUL BELLİ GİBİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ve İzmir'de mevcut il başkanları Canan Kaftancıoğlu ve Deniz Yücel ile devam edilmesinin istendiği yakın çevresi tarafından dillendiriliyor. Ankara'da ise durum biraz karışık görünüyor.


KILIÇDAROĞLU GİTSİN DİYEN FETHİ YAŞAR İŞ BAŞINDA
Muharrem İnce'nin imza toplama sürecindeki Kılıçdaroğlu'na karşı olan ekibin başını çeken Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yine durmuyor. Fethi Yaşar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu başarısız bulup yerine Muharrem İnce'nin gelmesi için en büyük uğraşı veren isimlerin başında geliyordu. Öyleki  Fethi Yaşar'ın yanı sıra Bursa'da delege olan oğlu da yoğun bir şekilde  Kılıçdaroğlu'nun gitmesi için çalışmıştı.


YÖNETİM OLMADI ANKARA'YI DİZAYN ETMEK İSTİYOR
CHP'nin yönetimini dizayn edemeyen Fethi Yaşar ise şimdi Ankara'yı dizayn etmeye kalkıştığı ifade ediliyor. Gazetekritik'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre Fethi Yaşar bu kezde "Ağabey" konumunda Ankara'da direksiyonun başına geçecek.


FETHİ YAŞAR'IN A PLANI
Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine Yaşar da, Ankara’da mutabakat adayının isminin belirlenmesi ve mevcut adayların durumunun masaya yatırılması için belediye başkanlarını ve Ankara Milletvekillerini bugün saat 19:00’da bir balıkçı lokantasında toplantıya davet ettiği ifade ediliyor.Kılıçdaroğlu'nun gitmesi için canla başla çalışan Fethi Yaşar'ın aklındaki ilk isim ise mevcut il başkanı Rıfkı Güvener.

 
B PLANI HAZIR
Fethi Yaşar Güvener ile devam etmeyi düşünürken B planlı olarakta Avukat Umut Akdoğan'ı elinde tutuyor. Akdoğan'da son zamanlarda örgüt ziyaretlerini arttırdığı dikkatlerden kaçmayan diğer bir ayrıntı olarak göze çarpıyor.

TAŞDELEN'DAN "AKILLI" BİR HAMLE
Ankara'da siyasi gücü elinde tutmak isteyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ise aklındaki isim Parti Meclisi Üyesi Avukat Ali Hikmet Akıllı olarak biliniyor.  Akıllı'da yakın çevresine il başkanlığı olursa görevden kaçmam mesajını verdiği biliniyor.


ANKARA'DA UZLAŞI VE BİRLİĞİN İSMİ ÖZSOY 
CHP kulislerinde Ankara İl Başkanlığı için sürekli adı geçen isim ise YDK Üyesi Akademisyen Ahmet Ersen Özsoy olarak biliniyor. Özsoy'un parti kültürünü iyi özümsemiş olmasının yanı sıra kırgınılık ve küskünlük göstermeden mücadeleye her daim devam etmiş olması bir avantaj olarak görünüyor. Kılıçdaroğlu'nunda yakından tanıdığı Özsoy'un Ankara'da uzlaşı ve sorunsuz bir yarışın anahtarı olacağı düşünülüyor.


YALÇINKAYA HEP ADAY... 
Muhalif kesiminde her dönem olduğu gibi bu dönemde Ayhan Yalçınkaya adaylığını ilk açıklayan kişi oldu. Yalçınkaya'nın il başkanlık şansı ise yok denecek kadar az görülüyor.


YILMAZ VE NAZLIAKA SESSİZ
Ankara eski milletvekillleri Necati Yılmaz ve Aylin Nazlıaka ise şuan sessiz. Fakat il başkanlığı konuşulunca sürekli akla gelen  isimlerin başında oluyorlar.Nazlıaka partiye dönünce hedefinin MYK olduğu yakın çevresi tarafından dillendiriliyor.

Yorumlar (0)