Kılçdaroğlu'nun Avukat Celal Çelik:Sıfırlama tapeleri gerçek, bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan düşünsün

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, Erdoğan'ın açtığı tazminat davasını sunduğu deliller nedeniyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.Çelik, tapelerin doğru olduğuna dair raporu mehkeme heyetine sunduğunu söyledi.

GÜNDEM 24.02.2020, 13:35
Kılçdaroğlu'nun Avukat Celal Çelik:Sıfırlama tapeleri gerçek, bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan düşünsün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı tazminat davasında mahkemeye sunduğu ve ‘sıfırlama tapeleri’nin delil olarak gösterildiği cevap dilekçesi nedeniyle yargılanıyor.

Avukat Celal Çelik’i Kartal Anadolu Adliyesindeki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi CHP Parti vbe İstanbul İl Yönetimi Celal Çelik’i yalnız bırakmadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Grup Başkanvekili Muharrem Erkek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da aralarında olduğu pek çok parti yöneticisi Kartal anadolu Adliyesi’ne gelerek Celal Çelik’e destek verdi.


Duruşma sonrası bir açıklama yapan Avukat Celal Çelik şunları söyledi:

"Erdoğan vatandaş olarak beni dava etmiş. 'Cumhurbaşkanına hakaret' maddesi AYM'ye aykırıdır. Benimle ilgili iddia sıfırlama tapelerini dosyaya koymak. Tapeler montaj değil diyorlar. Bu sıfırlama tapeleri doğru mudur değil midir? Doğruysa ben suç işlemiş olur muyum? Mahkemeniz tarafından bilirkişi tarafından alındı incelenmesini istiyorum. Rapor talep ediyorum. İddianamede geçen 7 tape var. Tapelerin gerçek olduğuna dair elimdeki raporu mahkemenize sunuyorum. Bu tapelerin gerçek olduğu sabit" 
Ardından avukatlar söz alarak savunmanın baskı altına alındığını müvekkilleri Çelik' in derhal beraat edilmesi talep ettiler. Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Yorumlar (0)