KESK'in ihraçlara karşı gerçekleştirdiği Emekçi Yürüyüşü'ne polis engeli

KESK’in ihraçlara karşı İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı Emekçi Yürüyüşü’ne polis engel oldu. “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” diyerek Kadıköy’de toplanan kamu emekçilerine polis saldırdı

GÜNDEM 22.12.2016, 02:37 22.12.2016, 02:37
KESK'in ihraçlara karşı gerçekleştirdiği Emekçi Yürüyüşü'ne polis engeli

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KEKS), OHAL KHK’leri ile ihraç edilen üyeleri için bugün (21 Aralık) İstanbul’dan Ankara’ya araçsız yürüyüş başlattı.

İhraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin öncülüğünde, KESK’in “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” diyerek gerçekleştireceği Emekçi Yürüyüşü için kamu emekçileri saat 13.00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda toplandı. Yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyleyen polislerle görüşme sürerken, kamu emekçileri de “Faşizme karşı omuz omuza”, “Ne darbe ne OHAL, demokratik Türkiye” sloganlarıyla bekleyişini sürdürdü.

Sendikaorg'un haberine göre, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse yaptığı konuşmada “Çalışma hakkımız elimizden alınıyor. İtirazlarımız adım adım her düzeyde dile getirildi. İşimiz, keyfi hukuksuz şekilde, hiçbir insanımızın çocuklarının geleceği düşünülmeden elimizden alındı. Açığa alınan arkadaşlarımızın neredeyse tamamını geri döndürdük. İşinden edilen arkadaşlarımızın işine geri dönmeleri için mücadele ediyoruz” dedi.

 

Polisin dağılın anonsuna “Yürüyüş hakkımız engellenemez” sloganı ile karşılık veren kamu emekçilerine polis plastik mermi ve gaz ile saldırdı. Saldırıda bir kişi gözaltına alınırken, yaralanan SES İstanbul Anadolu Şube Başkanı Erdal Güzel hastaneye kaldırıldı.

Kamu emekçileri meydanda yeniden toplanarak gözaltına alınan arkadaşlarının bırakılmasını istedi. Kamu emekçilerinin direnişiyle, gözaltına alınan bir kişi serbest bırakıldı.

Saldırı sonrasında kamu emekçileri değerlendirme yapmak için binalarına yürüyüş gerçekleştirdi. Kamu emekçileri değerlendirmenin ardından saldırıyı protesto için saat 18.30’a Kadıköy Rıhtım’a çağrı yaptı.


Ankara’da Emekçi Yürüyüşü’nü canlı takip etmek için bir araya gelen kamu emekçileri, polis saldırısının ardından Konur Sokak’ta basın açıklaması gerçekleştirdi. Adana’da da basın toplantısı gerçekleştirilerek dayanışma çağrısı yapıldı.

Yorumlar (0)