'Kendileri eveti anlatamadıkları için hayırcılara baskı yapıyorlar'

Geçtiğimiz gün Mersin Silifke’de panel öncesi Devlet Bahçeli taraftarları tarafından saldırıya uğrayan muhalif ‘Hayırcı’ Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 09.03.2017, 15:01 09.03.2017, 15:01
'Kendileri eveti anlatamadıkları için hayırcılara baskı yapıyorlar'

Geçtiğimiz gün Mersin Silifke’de panel öncesi Devlet Bahçeli taraftarları tarafından saldırıya uğrayan muhalif ‘Hayırcı’ Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu açıklamalarda bulundu.

Birgün'den Gökay Başcan'nın haberine göre, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamada Ümit Özdağ Silifke Emniyet Müdürü’nün olayların bu hadde gelmesinde büyük kusur olduğunu söyledi. Özdağ “Silifke’de konferans salonu basıldı ve bu baskında ağır bir şiddet kullanımı gerçekleşti. Bu şiddetin daha da ileri gitmesi Mersin Koruma Şubesi’ndeki polis arkadaşların üstün gayretiyle engellendi. Anamur’da da bunu denemek istediler fakat Anamur polisi çok etkili bir önlem almıştı ve bunun sayesinde toplantımız 600 kişilik salonda bine yakın izleyicinin katılımıyla neşe içinde, coşku içinde gerçekleşti. Polis akademisinde yıllarca öğretim üyeliği yapmış ve güvenlik konularında uzman bir kişi olarak söylüyorum ki, Silifke’de Emniyet Müdürü’nün olayların bu hale gelmesinde açık görev kusuru vardır. İçişleri Bakanı ile görüştüm, kendisine Silifke’deki ve Anamur’daki durumu ayrı ayrı bildirdim. Silifke’de, Koruma Şube Müdürlüğü’ndeki arkadaşların, kan akmasını engellediğini ifade ettim” dedi. Açıklamanın ardından milletvekilleri notere giderek avukata saldırganlardan davacı olması için vekaletname verdiler.

‘Saldırıların yolunu Devlet Bahçeli açıyor’

Silifke’deki saldırının ardından benzer saldırı tehditleri almaya devam ettiklerini kaydeden Özdağ, “Ama biz bu yola üzerine yemin ettiğimiz anayasayı savunmak için çıktık. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı bizi anayasayı savunmak konusundaki kararlılığımızdan vazgeçirmeyecek. Biz yeminimize sadığız. Sonuna kadar da sadık kalacağız, mücadele edeceğiz. Bu bizim demokratik hakkımız. Öte yandan bu saldırının gerçekleşmesinde yolu açan Devlet Bahçeli’nin evvelsi gün yaptığı açıklamadır. Bahçeli, ülkücüler bir işi yarım bırakmaz diyerek, Sayın Oğan’a yapılan saldırıyı yarım kalmış bir saldırı olarak nitelendirmiştir. Şimdi bazıları üzerine vazife çıkartmış ve İstanbul’da gerçekleştirdikleri saldırıyı Silifke’de tamamlamak istemişlerdir. Ama biz panelimizi yaptık. Ayın 16’sına kadar bütün Türkiye’yi dolaşıp konferanslarımızı gerçekleştireceğiz. Bu süre içerisinde bizim demokratik hukuk devletini, mevcut anayasayı ve parlamenter sistemi, Türkiye’nin toprak ve millet bütünlüğünü korumak için yapacağımız geziler sırasında bizlere yönelik her saldırıdan, buradan kesin ve açık bir dille açıklıyorum, sorumlu Devlet Bahçeli’dir.

‘Suç duyurusunda bulunacağız’

Bir televizyona çıkan MHP genel başkanı bu saldırının bir demokratik protesto olduğunu söyleyerek suçu övmüştür. Kendilerinin yeni siyasi müttefikleri AKP’nin 2 milletvekili, Burhan Kuzu twitterdan suçu övmüştür. Mehmet Metiner, televizyondan bunun bir demokratik hak kullanımı olduğunu söyleyerek açıkça suçu övmüştür. Saldırıyı gerçekleştirenlerin tek tek kim olduğunu biliyoruz. Elimizde isim listeleri ve görüntüleri var. Davacı olacağız. Bundan sonra bize saldırmayı, yaralamayı, öldürmeyi düşünen herkes bilsin ki biz anayasayı, demokratik düzeni, Türkiye’nin birliğini ve dirliğini korumak için bunu göze aldık. Ölüm dahil her şeyi göze aldık. Bunu bilin, saldıracaksanız da öyle saldırın” dedi.

‘Halkın tercihini etkilemek istiyorlar’

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da, “Bu referandumu ortaya koyanlar, halkın tercihinden korkmayın diye yola çıktılar ama şimdi halkın tercihini etkilemek için baskı dahil, şiddet dahil her şeyi yapmaktalar. Madem ki referandumdan bu kadar korkacaklardı, o zaman tek maddelik bir referandum yapsalardı, hayırı kaldırıp evet deselerdi. Çünkü referandumda ya evet dersiniz, ya hayır dersiniz. Ama Cumhurbaşkanından başlayarak, başbakan, Adalet Bakanı, MHP Genel Başkanı sanki hayır demeyi engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Terörizmle işbirliği halinde olduğumuzu ifade ediyorlar. FETÖ ile aynı düzeyde olduğumuzu söylüyor Cumhurbaşkanı. Madem böyle söyleyecektiniz neden referanduma gidiyorsunuz” dedi.

‘Yeminimizin gereğini yapıyoruz’

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’da “Halkımız tek adam yönetimini kabul etmiyor. Bunun içerisinde AKP’nin çok önemli bir oy vermiş kitlesi de var. Sıkıntıları buradan kaynaklanıyor. Biz Türkiye’nin geleceği için ve anayasaya sadakat göstereceğimizi, birlik ve beraberliğine saygı göstereceğimizi, Atatürk ilke ve inkılaplarına saygı göstereceğimize dair yemin ettik. Bu yemini savunuyoruz. Ne dedik? Namusum ve şerefim üzerine ant içerim dedik. Bizim Allah’a şükür namusumuz ve şerefimiz var. Onun için bu anayasayı savunuyoruz. Bize karşı çıkanlar anayasaya da karşı çıkan insanlardır. Bu anayasa parlamenter demokratik bir sistemi savunan bir anayasa. Düşünün ki parlamenter demokratik sistemi savunan bizlere teröristlerle eşdeğer bir ad vermeye kalkışıyorlar. Bu akla ve mantığa aykırı. Aklınızı peynir ekmekle yeseniz böyle düşünemezsiniz” dedi.

‘Bütün kuvvetleri tek elde toplayan bir anayasayı kabul etmemiz mümkün değil’

Halaçoğlu, “Bizim hedefimizde ne bir parti, ne bir şahıs var. Bugün Ahmet gelir, yarın Mehmet gelir. Bütün kuvvetleri tek elde toplayan bir anayasayı kabul etmemiz mümkün değil çünkü demokratik devlet sisteminin ötesine geçiliyor. Diktatörlüğe götürecek bir anayasandan bahsediyoruz. Bunu halka anlatıyoruz. Kendileri eveti anlatamadıkları için hayırcılara baskı yapıyorlar. Eveti savunmaları mümkün değil. Efendim bizim beka sorunumuz var, bundan dolayı evet diyoruz diyorlar. Peki beka sorununuz varsa anayasayı neden 2,5 sene sonra uygulamaya koyuyorsunuz dediğimizde kalıyorlar. Yine diyorlar ki terör bitecek evet dediğimizde. Evet çıkarsa neden 2,5 sene bekliyorsunuz terörün bitmesi için. Bunları açıklayamıyorlar. Ülkenin istikrarından söz ediliyor. 14 yıldır iktidar yok muydu bu ülkede. Bize saldıranlar yiğitlik göstereceklerse, gerçekten milliyetçilerse, ülkücülerse gitsinler Barzani’nin paçavrasını göklere çıkaranlarla mücadele etsinler” dedi.

 

Yorumlar (0)