Kemal Kılıçdaroğlu: 'Taşla sopayla işimiz yok. O korkakların işidir'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Bolu’da yurttaşlara seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'na saldırı düzenlenmesine ilişkin olarak, "Taşla sopayla işimiz yok. O korkakların işidir. Cesur, namuslu insanlar bunu yapmazlar" dedi.

GÜNDEM 09.05.2023, 14:41
Kemal Kılıçdaroğlu: 'Taşla sopayla işimiz yok. O korkakların işidir'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. Sandığa gideceksiniz demokrasi özgürlük iş aş isteyeceksiniz daha güzel bir Türkiye’de yaşamak isteyeceksiniz. o nedenle sandığa gidin otoriter yönetimi değiştirin yerine özgürlükçü yönetimi getirim.

Taşla sopayla işimiz yok. O korkakların işidir. Cesur, namuslu, yiğit insanlar bunu yapmazlar. Birisi benden farklı düşündü diye onu dövecek miyim? Hayır! Herkesin düşüncesine saygı duyan Bay Kemal'in görevidir zaten. O nedenle söylüyorum; birilerinin değil, beşli çetelerin değil, alın terini sömürenlerin değil, 85 milyon insanın hiçbir ayrım yapmadan cumhurbaşkanı olacağım.

Açık ve net söylüyorum. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi daha anasının karnından doğmadı. Altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Milliyetçilik, yurt severliktir.

Bizim iki kırmızı çizgimiz var: Bayrak ve vatan.

Süleyman Şah türbesindeki bayrağımızı kim indirdi, topraklarımızdan kim kaçırdı? 

Siz kim, milliyetçilik kim! Bay Kemal Süleyman Şah türbesini kendi topraklarına getirecek. 

Bize kalkmışlar milliyetçilik edebiyatı yapıyorlar, siz kim, milliyetçilik kim! 

Ülkeyi, insanı sevmektir, halkın karnını doyurmaktır milliyetçilik. Kamplaşma değildir. Milliyetçilik ekonomiyi büyütmektir. Trump tehdit ediyor senin mal varlığını alırım diyor. Bay Kemal olsa araştırmasan namertsin derdi. 

Beraber yaşamamız, kutuplaşmaya son vermemiz lazım.

Biz dünyayla rekabet edeceğiz. Birilerinin kapısına gidip para dilenmeyeceğiz.

Kadının yoksulluk çekmesini istemiyorum. Biz 7 kardeşiz, rahmetli babam 7 evladına bir bayramda ayakkabı aldığını hatırlamıyorum. Birinde birimize, diğerinde ikimize alırdı. Her evde asgari bir gelirin olması lazım. 

Beslenme çantası uygulamasına da son vereceğiz. Çocuk okulda yemeğini yiyecek, sütünü içecek, aç yatmayacak, beslenme çantası kaygısını annesi taşımayacak.

Emekliler, 2015'ten beri söylüyorum. Emeklilere asgari ücret kadar bayram ikramiyesi verin diyorum. Benim sözüm var. Bayramlarda emekli bankaya gittiği zaman en az asgari ücret kadar bayram ikramiyesi görecek. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda emekliler 15 bin lirayı görecekler bankada. 

Efendim parayı nereden bulacaksın... Sen beşli çetelere paralar buluyorsun. Beşli çetelerden alacağım ve tamamını size vereceğim. Sanıyorlar ki biz onlardan alamayız. 

Köy okullarını yeniden açacağız, 100 bin öğretmen ataması yapacağız Cumhuriyet'in 100. yılında. Öğretmenler için özel bir kanun çıkacak. Öğretmenler meslek kanunu... Öğretmen dediğiniz kişi toplumu, evlatlarımızı eğiten kişidir. Hiç merak etmeyin, öğretmenler huzur içinde okullara gidecek. 

Köylerde ziraat mühendisleri, veteriner hekimler olacaklar. 

Yeni bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız!"

Kılıçdaroğlu konuşmasını "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla bitirdi. 

Yorumlar (0)