Kemal Kılıçdaroğlu: 27,5 yıllık devlet memurluğumu araştırdılar. Hiçbir şey bulamadılar

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Niğde'de konuştu.

GÜNDEM 04.05.2023, 15:43
Kemal Kılıçdaroğlu: 27,5 yıllık devlet memurluğumu araştırdılar. Hiçbir şey bulamadılar

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

"Adalet sadece mahkeme salonlarında olmaz. KPSS'de derece alıp eleniyorsa gencecik evladımız, mülakatı kaldıracağım. Şimdi o da diyor mülakatı kaldıracağım diyor."

"Türkiye'de arazi mi yok, su mu yok, güneş mi yok insan mı yok? Hiçbir üretici, hiçbir çiftçi asla ve asla zarar etmeyecek. Hiçkimse zarar etmeyecek. Ne zaman makul karın altına düşerse devlet olarak yardım edeceğiz. Ayrıca köylerimiz boşalıyor. köylerde çalışan bütün kadınların sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz. Üreten alınteri döken her genç ve her kadın zamanı gelince emekli olacak."  

"Adalet için 450 kilometre yol yürüdüm. Bu ülkede adalet lazım. Adalet olmayınca olmuyor. Adalete susadık, kucaklaşmaya susadık. Siyasi görüşler farklı olabilir. Otururuz konuşuruz. Şimdi, devleti bir kişiye teslim ediyorlar. Ya yanlış yaparsa?"  

"Aile destekleri sigortası getireceğiz. Bu parayı kadının banka hesabına yatıracağız. Onun fakirliğini sosyal devletten başkası bile bilmeyecek. Bütün bunları adaletli bir devlet anlayaşı ile gerçekleştireceğiz."

"Trump dedi ki beni kızdırma senin mal varlığını dünyaya açıklarım. Bir tek kelime bile edilmedi. Bay Kemal olsa 'açıklamazsan namertsin' derdi. Eğer egemen gücün tehditi altındaysanız ve ses çıkarmıyorsanız, beka sorunu var demektir. Aynı şekilde Tank Palet Fabrikası'nı Katar'a sattılar. Bunlarınki mevsimlik milliyetçilik."

"Mal varlığımı araştıracaklarmış, araştırmazsanız, namertsiniz." 

"Ben KPSS'de derece yapan gençlerle buluştum. Derece yapmışlar ama mülakatta elenmişler. Ben mülakatı kaldıracağım. Sizin hayalleriniz benim amaçlarım olacak."

"Acaba Bay Kemal'i Cumhurbaşkanı adayı yapmamak için uğraştırlar. 27,5 yıllık devlet memurluğumu araştırdılar. Hiçbir şey bulamadılar."

"Mültecileri en geç iki yıl içerisinde ülkerine yollayacağım. AK Partili ve MHP'li kardeşlerimize sesleniyorum. 'Suriyeli kardeşlerimizi Suriyeye göndereceğiz' diyen benim. Benim görevim önce bu ülkenin insanının karnını doyuracağım. Bu ülkeye huzuru ve bereketi getireceğiz."

"Kurban Bayramı'nda 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz. Vay efendim parayı nereden bulacaksın, diyorlar. Sen beşli çeteye parayı buluyorsun da ben vatadandaşa mı bulamayacağım? Beşli çeteden alacağım, vatandaşıma vereceğim: Millet perişan halde, bunu düzeltmemiz lazım."

"Yeni bir Türkiye'yi barış içinde yaşayan bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş ise Niğde’de yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Zafer kazanman için karşında düşman olması lazım. Cumhur İttifakı’na oy verenler de başımızın üstündedir. Millet İttifakı’na oy verenler de başımızın üstündedir.”

“Kendilerinde hiç şampanya içen yok gibi konuşuyor. Bunların her Cuma günü Google’a girip ayet sallayan bir bakan vardı. Bir şişe şampanyayı devirdiği fotoğraflar, internete düşmüştü. Buna laf etmediler. Etmedikleri gibi büyükelçi yaptılar.”

“Devletin uçaklarını, devletin imkanlarını her yerde kullanıyorsunuz. TRT’de Cumhurbaşkanı 32 saat konuşuyor. Kılıçdaroğlu’nu 32 dakika konuşuyorsunuz.”

“Millet İttifakı geldiği zaman sosyal yardımlar kimsenin insafına bırakılamayacak. Her aile asgari hayat standardına sahip olacak.

“Çiftçimizi üretmeye sevk etmeliyiz. Pandemi döneminde Ukrayna bize un vermedi. Kendi vatandaşlarını düşündü. Biz her şeyi dışarıdan getiriyoruz. Tarım Bakanlığı, Sudan’dan, Nijer’den arazi kiraladı. Burayı halletmişler gibi.”

“Seçime mi giriyoruz, savaşa mı giriyoruz bilmiyorum. Toplar, tüfekler, uçaklar meydanda. Fakat açlık, enflasyon konuşulsun istemiyorlar.”

“Bir tanesi diyor ki, eskiden doktorlar bizi azarlardı. Şimdi hastanede doktorları döver hale geldik diyorlar, nereden nereye? Sağlıkçılar yurtdışına gitmek istiyor, sağlıkçılara nankörsünüz diyorlar.”

“Artık sevgi dili ile gençlere yaklaşan, sevgi dili ile vatandaşı kucaklayan bir yönetime ihtiyaç olduğu ortada.”

“Kendiniz HDP’ye bakanlık vermediniz mi, verdiniz. Görüşmediniz mi? İmralı’ya giden hakim kim? Ne görüştünüz? Ne talep ettiniz? Kalkıp hiç olmazsa başkasını suçlamayın.”

Yorumlar (0)