'Kavcıoğlu son gününde 1.5 milyar dolar daha satmış'

Ekonomist Uğur Gürses, Merkez Bankası Başkanlığı’ndan BDDK Başkanlığı’na geçirilen Şahap Kavcıoğlu’nun son görev gününde 1,5 milyar dolar daha sattığını belirtti.

GÜNDEM 09.06.2023, 17:31
'Kavcıoğlu son gününde 1.5 milyar dolar daha satmış'

Ekonomist Uğur Gürses, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun son gününde Merkez Bankası rezervlerinden 1.5 milyar dolar daha sattığını söyledi. 

Kavcıoğlu, Merkez Bankası Başkanlığı yapıyordu. Döneminde dolar kuru hızla yükselirken, resmi enflasyon yüzde 85'in üzerini gördü.

Merkez Bankası Başkanlığı'nda alınan Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) başkanlığına getirildi. Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına  ise Hafize Gaye Erkan atandı.

Uğur Gürses konuyla ilgili Twitter hesabından şu bilgileri aktardı: 

"Kavcıoğlu son gününde 1.5 milyar dolar daha satmış. Böylece Merkez Bankası'nı 63.5 milyar dolar açık pozisyonla devretmiş. Bankanın 8 Haziran itibariyle görünen zararı 52 milyar TL, 'gerçekleşmemiş zararı' (değerleme hesabı) ise 432 milyar TL. Enkaz gibi enkaz...

Yeni Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, devir teslimde Kavcıoğlu'na "Ülkemiz ve Merkez Bankası çalışanları adına desteğinizi, emeklerinizi ve hizmetlerinizi minnetle hatırlayacağımı bilmenizi isterim" demiş... Gaye Hanım hoşgeldiniz, minnetle hangi hizmeti hatırlayacaksınız?"

Yorumlar (0)