İzmir Milletvekili Müslüm Doğan:90'lara Dönmeyelim!

Doğan '20 yıldır, halkın sağlık ve sosyal hizmetlere ulaşımı önündeki engellerin kaldırılması, herkese eşit, nitelikli, parasız, ulaşılabilir ve anadillinde sağlık ve sosyal hizmet için mücadele eden sendika yöneticilerine yönelik bu gibi tehditler endişe verici boyutlara ulaşmıştır.' dedi.

GÜNDEM 18.01.2017, 11:13 18.01.2017, 11:13
İzmir Milletvekili Müslüm Doğan:90'lara Dönmeyelim!

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Ege Üniversitesi işyeri temsilcisi ve SES İzmir eski şube başkanı Fahri Demirci'nin evinin içinde tehdit edilmesini meclis gündemine taşıdı.

Doğan '20 yıldır, halkın sağlık ve sosyal hizmetlere ulaşımı önündeki engellerin kaldırılması, herkese eşit, nitelikli, parasız, ulaşılabilir ve anadillinde sağlık ve sosyal hizmet için mücadele eden sendika yöneticilerine yönelik bu gibi tehditler endişe verici boyutlara ulaşmıştır.' dedi.

 

İşte Müslüm Doğan'ın o soru önergesi:

 

 

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                                                                                  

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ıncı maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

 

                                                                                                          Müslüm DOĞAN

                                                                                                          İzmir Milletvekili

 

 

 

12 Ocak 2017 tarihinde Ege Üniversitesi’nde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, Kanun Hükmünde Kararname ile akademisyenlerin işten çıkarılmasını protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması düzenlenmiştir.  Bu basın açıklamasında mikrifon tutup, sözcülük yapan Ege Üniversitesi işyeri temsilcisi ve SES İzmir eski şube başkanı Fahri Demirci basın açıklamasından bir gün sonra evinde tehditle karşılaşmıştır. İddialara göre Fahri Demirci’nin Ege Üniversitesi lojmanları içerisinde yer alan evine giren kişi ya da kişiler duş avizesini söküp uykuda olan Fahri Demerici’nin başucuna koymuşlar ve hiç bir şeye dokunmadan evden çıkmışlardır. 20 yıldır, halkın sağlık ve sosyal hizmetlere ulaşımı önündeki engellerin kaldırılması, herkese eşit, nitelikli, parasız, ulaşılabilir ve anadillinde sağlık ve sosyal hizmet için mücadele eden sendika yöneticilerine yönelik bu gibi tehditler endişe verici boyutlara ulaşmıştır.

 

Bu bağlamda;

 

1-     Ege Üniversitesi işyeri temsilcisi ve SES İzmir eski şube başkanı Fahri Demirci’ye yönelik tehdit için bakanlığınızca bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa hangi kapsamda ve içeriktedir?

2-     Fahri Demirci’nin Ege Üniversitesi alanları içerisinde yer alan konutunda tehdit edilebilmesinin sorumluluğu kimdedir? Fahri Demirci’ye yönelik bir saldırı gerçekleşirse sorumluluk kim de olacaktır?

3-     İşyeri Temsilcisi olan Fahri Demirci’ye ya da sendika temsilcilerine yönelik bir saldırı olacağına dair bakanlığınıza ulaşmış bir şikayet ya da ihbar var mıdır? Var ise ne tür önlemler alınmaktadır?

4-     Basın açıklaması ile sonrasında böyle bir olayın gerçekleşmesi arasında bir ilişki var mıdır? Bu yönde bir araştırmanız var mıdır?

5-     Olayın yaşandığı bölgedeki kamera ya da mobese kayıtları incelenmiş midir? Olay’ın yaşandığı bölgede kaç güvenlik kamerası ve mobese vardır? Olay anında bu kameralardan kaçı çalışmaktadır? Kamera ya da mobese kayıtlarında herhangi bir olağan dışı durum tespit edilmiş midir?

6-     Fahri Demirci’ye yönelik tehditler neticesimde herhangi bir önlem alınmış mıdır? Fahri Demrici’nin güvenliği için koruma memuru vermeyi düşünüyor musunuz?

7-     Bu tür olayların yaşanmasından dolayı toplumda yaşanan infiali gidermek adına bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? 

Yorumlar (0)