İzmir'deki depremzedelere 'Genç Trabzonlular'dan yardım eli

İzmir'de yaşanan deprem felaketi binlerce insanı evsiz bıraktı. İzmir'e Türkiye'nin birçok yerinden yardım eli uzandı. Genç Trabzonlular Derneği de İzmir'e yardım elini uzattı

GÜNDEM 16.11.2020, 17:58
İzmir'deki depremzedelere 'Genç Trabzonlular'dan yardım eli

İzmir'de yaşanan yıkıcı depremin ardından Türkiye'nin birçok yerinden İzmir'e yardım eli uzanmıştı. Birçok vatandaşın İzmir'in yaralarını sarmaya koştuğu yardımlaşma örneğine Genç Trabzonlular Derneği de katıldı.

İzmir'deki depremin yıkıcı etkisini hafifletmek ve yaraları sarmak için tüm Türkiye gibi Genç Trabzonlular Derneği (GTD) de yardım elini uzattı. 


KENDİ BÜTÇELERİNDEN KARŞILIYORLAR

Geçtiğimiz ay 1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiren ve Yönetim Kurulunu belirleyen Genç Trabzonlular Derneği, üyeleri arasında İzmir'deki depreme yardım kampanyası düzenledi. Toplanan erzak ve malzemeler İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile yapılan görüşmeler sonrası belediyeye teslim edildi. Herhangi bir bağış toplamayan ve kuruluşunda da 'bir sivil toplum kuruluşu gibi hareket edeceği'ni belirten GTD, yardım için parayı kendi bütçesinden karşılıyor.

BAŞKAN BALEKOĞLU: İSMİMİZ TRABZON, ÖZÜMÜZ TÜRKİYE

Depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle yaptıkları istişareler sonucu yardımı belediye yetkililerine teslim ettiklerini aktaran Genç Trabzonlular Derneği Tufan Balekoğlu, ''Anadolu’nun özünde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygusunu, derneğimizin kuruluş ruhuna da yansıttık. Bir sivil toplum kuruluşu gibi görev gören yapımız İzmir gibi birçok Anadolu kentine uzanacak'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan yardımların ulaştırılmasında yönetim kurulu başta olmak üzere, üyeler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür ettiğini dile getiren Balekoğlu, ''İsmimizde Trabzon var ama biz Türkiye'yiz esasında. Bu yardımlaşma, dayanışma ve dostluk yolundan rotamızı hiçbir zaman bozmadan devam edeceğiz''

Yorumlar (0)