İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Millet İttifakı önde. Birinci turda seçimi kazanma ihtimalimiz yüksek"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Yapılan anketlerin ortalamasını söyleyeyim, Millet İttifakı önde. Birinci turda seçimi kazanma ihtimalimiz yüksek. Çok hızlı bir toparlanma olduğunu görüyoruz. Önceki anketler ile son 1 haftadır yapılanlar arasında çok ciddi fark var. Milletvekili Seçimi açısından ise bizim parlamentoda birinci parti olma hedefimiz var elbette. Şu an 15 bandını aştık. Partimizin değişim adına ne yapmak istediğini insanlar görmeye başladı” dedi.

GÜNDEM 01.05.2023, 12:08
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu:  “Millet İttifakı önde. Birinci turda seçimi kazanma ihtimalimiz yüksek"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’ni ziyaret etti. Zorlu, burada şu değerlendirmeleri yaptı:

“BİR OY KEMAL’E BİR OY MERAL’E SLOGANIMIZ MÜTHİŞ TUTTU”

“Yapılan anketlerin ortalamasını söyleyeyim Millet İttifakı önde. Bunu net söyleyebilirim. Birinci turda seçimi kazanma ihtimalimiz yüksek. Çok hızlı bir toparlanma olduğunu görüyoruz. Önceki anketler ile son 1 haftadır yapılanlar arasında çok ciddi fark var. Milletvekili Seçimi açısından ise bizim parlamentoda birinci parti olma hedefimiz var elbette. Şu an 15 bandını aştık. Partimizin değişim adına ne yapmak istediğini insanlar görmeye başladı… Sahadan geliyorum ve ‘Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e’ sloganımızın müthiş tuttuğunu görüyorum. Milletimiz ortak akış ve uzlaşma yapabilecek bir yönetim istiyor. Sloganımızın yayılmaya başlaması bizi çok mutlu etti.

“TÜRKİYE’DE EKONOMİ SORUNUNU ÇÖZECEK KADROLARIMIZ VAR”

Ekonomi ülkenin temel sorunu ve bu konuda çok hızlı netice elde etmemiz gerekiyor. Bizim bu anlamda çok iyi bir kadromuz var. İyi hazırlanmış bir ekonomi çözümler bütününe sahibiz şu anda. Türkiye değişime hazır bunun da ötesinde İYİ Parti kadrolarının bu şekilde konuşlanmasına karşı dünyada da bir güven oluşmuş görünüyor.  Dünya çapında bağımsız derecelendirme kuruluşlarından olumlu sesler geliyor. Bunlardan biri de FİTCH. Geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantıda buna yönelik bir karar alındığını biliyoruz Bunun hükümete yansıyabilmesi için tabii partimizin parlamentoda güçlü olması gerekiyor.”

“HÜKÜMET DAĞILIMI İÇİN PAZARLIK YAPMADIK"

Bakanlıklarla ilgili bir pazarlık yapmadıklarını belirten Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hatta Genel Başkanımız 2 Mart’taki toplantıda önce adayı belirleyelim sonra geçiş süreci yol haritasını konuşuruz şeklinde bir irade ortaya koydu. O gün hiçbir pazarlığın içinde olmadık, yolunu açmadık. 6 Mart’ta Millet İttifakı yeni bir heyecana kavuştu. Şimdi sahadayız ve milletimizin helal oylarını istiyoruz. Biz iktidarımızda hazine ve maliye bakanlıklarını ayıracağız. Hazine Bakanlığı’nın bizde olmasını istiyoruz ve bunu yüksek sesle söylüyoruz. Fiyat istikrarı ve güven ortamı açısından biliyorsunuz ki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir sembol kuruluş.  İki kanun teklifimiz olacak. Merkez Bankası’nın tarafsızlığı ve güven sağlaması için hem seçim yöntemini hem de atanma biçimini değiştireceğiz. Varlık Fonunu ise tamamen kaldırıyoruz. Tabii ki ittifak ortaklarımızdan ekonomi alanında uzman ve liyakat sahibi isimler de hükümetin ekonomik yapısının içinde olacak. Hem sağ hem de sol yani her kesimden insanlar var partimizde. Genişleyebilir bir alanımızın olması da bize avantaj sağlıyor.

“MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU MODELİ TAM NOKTA ATIŞI”

Sayın Meral Akşener’in değişim adına ne yapmak istediğini milletimiz çok daha iyi görmeye başladı. İki güçlü belediye başkanının da sahada Kılıçdaroğlu’nun yanında olması modeli, gerçekten tam nokta atışı. Mansur Yavaş sosyal yardımlar ve sosyal devlet açısından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni örnek belediye haline getirdi. Şimdi bunu cumhurbaşkanlığı yardımcılığı göreviyle Türkiye geneline yayacak. Ekrem İmamoğlu da kentleşme açısından İstanbul’un geniş imkânlarını tüm Türkiye’ye sağlayacak. Bu anlamda çok iyi gidiyor çalışmaları.”

Ayrıca, İYİ Parti’nin Hazine Bakanı adayının İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz olduğunu hatırlatan Zorlu, “Dünya çapında bağımsız derecelendirme kuruluşlarından olumlu sesler geliyor. Bunlardan biri de FİTCH. Geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantıda buna yönelik bir karar alındığını biliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)