İşte Kılıçdaroğlu’nun Masasındaki Kritik İzmir Raporu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de bazı CHP’li belediyelerde yaşanan işten çıkarmaları incelemesi için görevlendirdiği isim, yaptıkları incelemeler sonrasında konuyla ilgili raporlarını tamamladı.

GÜNDEM 04.10.2019, 12:18 04.10.2019, 17:06
İşte Kılıçdaroğlu’nun Masasındaki Kritik İzmir Raporu

Gazetekritik/Özel

Yerel yönetimlerde tartışmalara sebep olan işten çıkartmalarla ilgili Kılıçdaroğlu bir parti yetkilisini görevlendirdi. İşten çıkartmaların detaylarını öğrenmek istediği belirtilen Kılıçdaroğlu'na, yapılan inceleme ve görüşmelerin ardından bir rapor sunuldu.

Gazetekritik’in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen parti yetkilisi geçtiğimiz günlerde geldiği İzmir’de aralarında Torbalı, Menemen, Bornova, Gaziemir ve Çiğli’de 5 ilçede incelemelerde bulundu. İncelemeler için geldiği İzmir'in 5 ilçesinde belediye başkanları ile görüşerek İzmir’in röntgenini çeken parti yetkilisinin, işten çıkarılmaların nedeni, bahsi geçen işçilerin işe giriş tarihleri ve belediyelerin mali tablolarına ilişkin bilgiler aldığı belirtildi. Yine kulislerden elde edilen bilgilere göre birçok belediyede işe alımların 31 Mart seçimlerinin öncesindeki hafta ve aylar içerisinde yapıldığı belirtildi.

Bunun yanı sıra, Torbalı’da yaşanan işe alımların tamamen AKP’li kadrolardan oluştuğu ve AKP’li Belediye Başkanı döneminde personelin yaklaşık 2 kat arttığı konuşulanlar arasında. Aday gösterilmeyen bazı CHP’li başkanların ise bütçe dengesini gözetmeksizin, görevden ayrılmadan hemen önce işe alım yaptığı tespit edildiği öğrenildi.

İncelemelerde dikkat çeken diğer bir nokta ise yaşanan işten çıkartmalarla ilgili hiçbir belediye başkanının CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e bilgi vermediğiydi. Bununla birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de işten çıkartmalar konusunda rahatsız olduğu ifade edinilen bilgiler arasında.

Yorumlar (0)