Gazete Kritik Gündem İstanbul'daki Sel Felaketinde Can Kaybı 4'e Yükseldi: 5 Kişi Hâlâ Aranıyor!

İstanbul'daki Sel Felaketinde Can Kaybı 4'e Yükseldi: 5 Kişi Hâlâ Aranıyor!

İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak yağış ve sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Beykoz'da su tahliyesi sırasında kuyuya düşen işçi Faik Şentürk, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kayıp olduğu bildirilen 5 kişiyi arama çalışmaları sürerken, 7 kişinin hastanelerde tedavi gördüğü öğrenildi.

İstanbul'daki Sel Felaketinde Can Kaybı 4'e Yükseldi: 5 Kişi Hâlâ Aranıyor!

İstanbul'da 14 Ekim'de başlayan ve birçok ilçede su baskınlarına neden olan şiddetli sağanak yağışın ardından can kaybı artmaya devam ediyor. Kent genelinde etkili olan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Son acı haber Beykoz ilçesinden gelirken, kayıp olduğu bildirilen 5 kişiye ulaşmak için arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

15 Ekim 2026 Perşembe günü akşam saatlerinde paylaşılan bilgilere göre, sel nedeniyle meydana gelen olaylarda 4 kişi yaşamını yitirirken, 7 kişinin hastanelerde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Beykoz'da su tahliyesi yapan işçi hayatını kaybetti

Sel felaketinde can kaybının 4'e yükselmesine neden olan son olay, İstanbul'un Beykoz ilçesinde meydana geldi.

Paşamandıra Mahallesi Değirmendere Caddesi üzerinde bulunan bir okul inşaatında çalışan Faik Şentürk, şiddetli yağış nedeniyle suyla dolan kuyudaki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Çalışma sırasında kuyuya düşen Şentürk için çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye, sağlık ekipleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle kuyudan çıkarılan işçi, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ancak Faik Şentürk, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kağıthane'de dere kenarında cansız beden bulundu

İstanbul'da selin ardından bir diğer acı gelişme Kağıthane ilçesinde yaşandı.

Sadabad mevkisinde dere kenarındaki köprü ayağına takılmış halde bir erkek cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

40'lı yaşlarda olduğu değerlendirilen kişinin, Sarıyer Ayazağa bölgesinde sel sularına kapılarak sürüklenmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Polis ekipleri, hayatını kaybeden kişinin kimliğinin ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı.

Fatih ve Sarıyer'de de can kayıpları yaşandı

İstanbul'daki şiddetli sağanak nedeniyle daha önce Fatih ve Sarıyer ilçelerinden de ölüm haberleri gelmişti.

Fatih'in Balat Mahallesi'nde bulunan Çukurbostan Parkı'nda 14 yaşındaki bir çocuk, yağış sonrası oluşan su birikintisine bastığı sırada elektrik akımına kapıldı. Hastaneye kaldırılan çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sarıyer'de ise 34 yaşındaki bir kişinin yağış sırasında kaldırımda kayarak düşmesi ve başını çarpması sonucunda hayatını kaybettiği bildirildi.

Beykoz'daki son ölümle birlikte İstanbul'da sağanak ve sel felaketiyle bağlantılı bildirilen can kaybı 4'e ulaştı.

Kayıp 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Şiddetli yağışın ardından özellikle dere yataklarında, su baskını yaşanan bölgelerde ve taşkınların etkili olduğu noktalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Son haberlerde, kayıp olduğu bildirilen 5 kişinin bulunması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Afet nedeniyle hastanelerde tedavi gören 7 kişinin bulunduğu da aktarıldı.

İstanbul'da 84 yılın en yüksek yağışlarından biri yaşandı

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış, kent genelinde ulaşımı ve günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

İstanbul Valisi Davut Gül, yağışların 1942 yılından bu yana kaydedilen en yüksek seviyelerden birine ulaştığını açıkladı.

Özellikle Beykoz, Sarıyer, Eyüpsultan ve Kağıthane ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Bazı yollar trafiğe kapanırken, araçlar sel sularında mahsur kaldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, binlerce ihbarın değerlendirildiği ve mahsur kalan vatandaşların tahliye edilmesi için geniş çaplı çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.

İstanbul'da okullar 16 Ekim'de de tatil edildi

Sel felaketinin ardından İstanbul Valiliği tarafından eğitim öğretime ilişkin yeni bir karar alındı.

İstanbul genelinde 15 Ekim Perşembe günü eğitime ara verilmesinin ardından, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle 16 Ekim Cuma günü de okulların tatil edildiği açıklandı.

Vali Davut Gül, vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Meteoroloji yetkilileri ise İstanbul ve çevresinde yeni kuvvetli yağışların görülebileceğini belirterek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Sel felaketinde son durum

15 Ekim 2026 akşam saatleri itibarıyla İstanbul'daki sel felaketine ilişkin basına yansıyan son bilgiler şöyle:

Hayatını kaybedenlerin sayısı: 4

Kayıp olduğu bildirilen kişi sayısı: 5

Hastanede tedavisi süren kişi sayısı: 7

Eğitime ara verilen son tarih: 16 Ekim Cuma

Yetkililerin bölgelerdeki arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları devam ederken, vatandaşlardan özellikle dere yataklarından, su birikintilerinden ve riskli bölgelerden uzak durmaları istendi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız