İstanbul’un Başakşehir ilçesinde bir ortaokulda meydana gelen bıçaklı olaydan acı haber geldi. Sabah saatlerinde yaşanan olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan 8 öğrenciden biri hayatını kaybetti. Acı haberi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığının olayın ardından yaptığı ilk açıklamaya göre, 6 Ekim 2026 Salı günü sabah saatlerinde Başakşehir’de bulunan bir ortaokulda, okulun öğrencileri ile başka bir ilçedeki okulun 10. sınıf öğrencisi arasında olay yaşandı.
Yaşanan bıçaklı olay sonucunda 8 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenciler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bir öğrenci hayatını kaybetti
Olayın ardından yaralı öğrencilerin sağlık durumları yakından takip edilirken öğleden sonra acı haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ağır yaralanan öğrencilerden birinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Böylece olayda hayatını kaybeden öğrenci sayısı 1 olurken diğer yaralı öğrencilerin hastanelerdeki tedavi süreçleri devam ediyor.
Olayın ilk saatlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yaralılardan birinin durumunun kritik, ikisinin ise orta-ağır olduğu bildirilmişti.
Lise öğrencisi yakalandı
Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasında, bıçaklama olayını gerçekleştirdiği belirlenen lise öğrencisinin güvenlik güçleri tarafından yakalandığı belirtildi.
Bakanlık, olayın ardından ilgili kurumların harekete geçtiğini ve hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.
MEB ayrıca olayın bütün yönleriyle incelenebilmesi amacıyla iki eğitim müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı. Bir bakan yardımcısı başkanlığındaki Bakanlık heyeti de çalışmaları koordine etmek amacıyla İstanbul’a gönderildi.
Okulda eğitime ara verildi
Olaydan etkilenen öğrenciler, öğretmenler ve veliler için psikososyal destek çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, olayın meydana geldiği okulda eğitim ve öğretim faaliyetlerine 6 ve 7 Ekim tarihlerinde ara verildiğini açıkladı. Bakanlık birimleri ile emniyet ve sağlık ekiplerinin süreci koordineli şekilde takip ettiği belirtildi.
Olayla ilgili yayın yasağı getirildi
Olayla ilgili önemli bir karar da İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından alındı. RTÜK tarafından duyurulan karara göre Başakşehir’de meydana gelen bıçaklı olay hakkında yayın yasağı getirildi.
Kararın soruşturma sürecinin sağlıklı şekilde yürütülmesi ve kamu düzeninin korunması amacıyla alındığı bildirildi.
Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ederken, resmî makamların yapacağı yeni açıklamalar bekleniyor.