İsmail Saymaz: Özdağ, Millet İttifakı’na ‘Zafer' getirebilir fakat bir şartla...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzaladığı 7 maddelik protokolün “zafer” getirebileceğini söyledi. Saymaz, “Fakat bir şartla: HDP'liler küstürülmezse!” diye ekledi.

GÜNDEM 25.05.2023, 11:19
İsmail Saymaz: Özdağ, Millet İttifakı’na ‘Zafer' getirebilir fakat bir şartla...

Kılıçdaroğlu ile Özdağ’ın imzaladığı protokoldeki “kayyum” maddesine dikkati çeken Saymaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Getirilen kayyum önerisi iktidarın uygulamasından hayli farklı. İktidar HDP'li belediye başkanlarını ipe sapa gelmez iddialarla açılmış bir soruşturmayı bahane ederek, görevden el çektiriyor. Bu protokolde ise kayyum atanabilmesi için yargı kararı gerekiyor. Yine de iki itirazım var.

1-AK Parti iktidarında yargının siyasallaştığı gözardı ediliyor. Örneğin, eski Diyarbakır Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı'nın ceza aldığı dava kuşkulu tanıklıklara dayanıyor. Mızraklı, hukukun egemen olduğu bir ülkede gözaltına bile alınamayacağı bir iddiadan ötürü tutuklu bulunuyor. Bu türden yargı kararlarına dayalı kayyum kararları hukuksuzdur.

2-Diyelim, bir belediye başkanının terörle bağı yargı kararı ile ortaya kondu. Yerine vali ve kaymakamlar değil, belediye meclisinin seçtiği kişi gelmelidir.

Sonuç olarak, protokolde yer alan kayyum uygulaması önerisi CHP ve Millet İttifakı taahhütlerinin gerisinde, ancak AK Parti'nin pratiğinin ilerisindedir.”

“Gel gör ki bu ittifakın Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma riski yok değil” diyen Saymaz, HDP’lileri kışkırtmak için boykot çağrılarının başladığını belirterek şunları kaydetti:

“Hem Millet İttifakı'nın hem de Özdağ'ın sorumlu davranması ve tuzağa düşmemesi gerekiyor. Başlıktaki soruya yanıt vereyim: Özdağ, Millet'e ‘Zafer' getirir mi? Getirebilir. Fakat bir şartla: HDP'liler küstürülmezse.”

Yazının tamamın okumak için tıklayın.

Yorumlar (0)