İsmail Saymaz: Melih Bulu'nun görevden alınmasının asıl nedeni Boğaziçililerin direnişidir!

Boğaziçi TV Youtube kanalında, İsmail Saymaz ile Melih Bulu'nun görevden alınması sonrası Sözcü gazetesinde çıkan yazısı üzerine bir yayın gerçekleştirildi.

GÜNDEM 18.07.2021, 14:00 18.07.2021, 14:06
İsmail Saymaz: Melih Bulu'nun görevden alınmasının asıl nedeni Boğaziçililerin direnişidir!


Gazetekritik- Gazeteci Yazar İsmail Saymaz'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun görevden alınmasının arka planına dair yazısı hakkında sorulan sorulara yanıt verdi.


İşte o söyleşiden satır başları:
TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR DİRENİŞE İMZA ATTILAR

Ben bu gibi uzun soluklu bir direnişi beklemiyordum. Boğaziçi'nde Türkiye'ye örnek olacak bir direnişin olacağını zannetmemiştim. Bende şaşırdım doğrusu. Boğaziçililer tepeden inmeci bir iktidara karşı dik durdular, liyakatı savundular, hem akademik özgürlüğü,emeği, bilimi ve dayanışmayı savundular. Bütün farklı görüşlerin bir arada yaşayabileceğini savundular. Bu anlamda topluma büyük bir ders verdiler.Ders niteliğinde bir altı aydı. Sadece iktidara değil muhalefete de bir ders verdiler.Bu yönüyle derslerle dolu bir süreç oldu.


GÖREVDEN ALINMANIN ASIL SEBEBİ BOĞAZİÇİLİLERİN DİRENİŞİYDİ
Bu görevden alınmanın asıl sebebi Boğaziçi'ndeki direnişti. Boğaziçililer direnmeseydi,itiraz etmeseydi,içerdeki akademisyenler Melih Bulu'ya sırtını dönmeseydi bunların hiçbiri olmayacaktı. Asıl unsur Boğaziçililerin direnişiydi.

İşte o yayının tamamı:


 

Yorumlar (0)