İnce'nin adaylıktan çekilmesine Meral Akşener'den ilk yorum

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından adaylıktan çekilmesini değerlendirdi. Akşener, "İstifaya götüren belden aşağı konuların çok çirkin olduğunu ve Türkiye için bunların artık bitmesi gerektiğini düşünüyorum. İçim acıyarak izledim. Bundan sonra ne olacağını bekleyip göreceğiz" dedi. Akşener, ayrıca Millet İttifakı'nın bugün CHP Genel Merkezi'nde toplanacağını söyledi.

GÜNDEM 11.05.2023, 19:56
İnce'nin adaylıktan çekilmesine Meral Akşener'den ilk yorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Star TV'de katıldığı bir programda, cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini yorumladı.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

"Sayın İnce'nin aday olduğu dönemde, zaman zaman eleştirilere maruz kaldığı zamanlarda aday olma hakkına saygı duyulması gerektiğini söyleyen bir kişiyim. İstifasına elbette saygı duyuyorum. Ama istifaya götüren belden aşağı konuların çok çirkin olduğunu ve Türkiye için bunların artık bitmesi gerektiğini düşünüyorum. İçim acıyarak izledim. Bundan sonra ne olacağını bekleyip göreceğiz.

Bütün sonuçlarla ilgili siyasilerin görevi seçmenin gönlünü almaktır. Sandıktan çıkan sonucu beğenmeme gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Milletin gönlüne girememişsek ortaya çıkacak sonuçtan sorumlu olan bizizdir. İnce'nin bir kırgınlığı var, en baştan beri söylüyorum. Benim yorumum bu.

6 LİDER BİR ARAYA GELECEK

İnce'nin kararını duyduktan sonra Kılıçdaroğlu'yla görüşmedik. Saat 22.00'de CHP'de bir toplantımız var. Seçim günüyle alakalı. Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyada bulunduğu davete de çok olumlu baktığımı söylemek isterim."

Yorumlar (0)