İbrahim Kahveci: AK Parti şu anda hayal satıyor

TV5'te yayınlanan Suat Dural'ın sunduğu ve İbrahim Kahveci'nin yorumladığı Ekonomi ve Ötesi programında, tüketici güven endeksinin büyüme oranları konuşuldu.

GÜNDEM 23.07.2022, 11:09
İbrahim Kahveci: AK Parti şu anda hayal satıyor

Ekonomist İbrahim Kahveci, “AK Parti müthiş satıcı bir partidir. Yaklaşık 70 milyar dolarlık özelleştirme ile kamu malı sattı. Yetmedi gençlerin geleceğini sattı hazine garantili müteahhitlere. Şimdi bütün bunlar bitti AK Parti şu anda hayal satıyor.” dedi.

TV5'te yayınlanan Suat Dural'ın sunduğu ve İbrahim Kahveci'nin yorumladığı Ekonomi ve Ötesi programında, tüketici güven endeksinin büyüme oranları konuşuldu.

AK Parti’nin büyüme üzerinden hayal sattığını söyleyen İbrahim Kahveci şu şekilde açıkladı:

Enflasyonun altında eziliyor vatandaş. Maddi durumu arttı ama diyor tasarruf etme durumum artmadı. O realiteyi çarpıklığı görüyor musun? Yani enflasyondan dolayı bir maaş artışı oldu. Bak hep gelecek bak Gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali %4,1 artmış. Mevcutta tasarruf etme ihtimali %3,4 düşüyor. Gelecek dönemde tasarruf etme ihtimali %4,1 artıyor.

Gelecekle geçen dönem veya mevcut durumdaki durum daha düşük. Gelecekle ilgili dönemler hep daha yüksek. Hanenin geçen 12 aylık döneme göre mevcut durumda hanenin maddi durumu 7,9 artıyor. Peki hanenin içinde bulunduğu mali durum 3,2 artmış.

“Hayaller çok iyi”

Sadece asgari ücrete rağmen o çok düşük almış. Yani bu tablo şunu gösteriyor. Realite kötü asgari ücretten dolayı bir miktar artmış ama tasarruf etme ve reel gelir durumu kötü.

Ama hayaller çok iyi. Onlar %12, %15 artmış. Geçen 12 aylık dönemde tüketici fiyatlarının değişimine ilişkin düşünce %14,5 artmış.

Geçen on 12 döneme göre, gelecek on iki aylık dönemde tüketici fiyatlarının değişimine ilişkin beklenti yüzde on üç artmış. Fiyat artışları da yüksek. Hep gelecekle ilgili bir hayal var. Tüketici güven endeksinde.

“AK Parti şu anda hayal satıyor”

AK Parti müthiş satıcı bir partidir. Yaklaşık yetmiş milyar dolarlık özelleştirme yaptı, kamu malı sattı. İşte kamunun arazilerini de satıyor şu anda.

Acayip satıyor. Hatta yetmedi gençlerin geleceğini sattı üç beş hazine garantili mütahhite. Bu tablo neyi gösteriyor? AK Parti şu anda hayal satıyor.

Yorumlar (0)