Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor.

GÜNDEM 23.01.2017, 13:48 23.01.2017, 13:48
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor

Birgün’de yer alan habere göre, Kurtulmuş'un açıklamasından satır başları şöyle:

 

Bu egemenlik nasıl kullanacaktır. Egemenlik seçkin bir zümre tarafından bir kişi tarafından kullanılırsa buun adı başka bir şeydir, egemenlik millet tarafından kullanılırsa bunun adı Cumhuriyet'tir. Türkiye'nin egemenliğin nasıl kullanılacağıyla ilgili bir tartışması yoktur. Bu tartışma anayasa metninde yer almamaktadır. Türkiye Cumhuriyet, rejim tartışmasını 1923'te sonlandırmıştır dolayısıyla bu konunun altının çizilmesinin önemli olduğu kanaatindeyim.

 

Dün itibariyle yürürlüğe giren KHK'lar diğer konumuzdu. Bu kararnamelerle ilgili önemli bulduğumuz birkaç hususun altını çizmek isterim. Bunlardan birincisi OHAL işlemlerinin inceleme komisyonunun kurulmuş olması. Yani işten atılanlar, açığa alınanlar, kapatılan dernekler... Bu alanlarda alınan tüm kararlarla ilgili bir itiraz mercii, ve bu kararların gözden geçirileceği bir komisyonun kurulması kararlaştırılmıştır. Bu komisyonunun 2 yıl kurulması kararlaştırılmıştır, bu çalışma takvimi Bakanlar Kurulu'nca uzatılabilecektir. Birtakım hatalı kararlar alınmışsa, düzeltilmesine imkan tanıyan etkili bir iç hukuk sürecidir, objektif bir şekilde yürütüleceğine inanıyoruz. Yine önemli bulduğumuz bir diğer husus gözaltı süresinin indirilmesi. FETÖ ile bağlantılı kişilerin ciddi bir takip sonrası alınan bu kararla, avukatlarıyla görüşme yasağı kaldırılacaktır işlem 7 günde yapılacaktır.

 

Bu kararnameyle 367 kişi ihraç edildi, 124 kişi ise göreve iade edildi. Bu KHK'larla beraber getirdiğimiz önemli hususlardan bir tanesi de gazilerin tümünün arasındaki farkların kapatılarak tüm gazilerin yararlanacağı hakların ortaya konmasıdır. Terörle mücadele sırasında herhangi bir uzvunu kaybetmişse 2157 liraya kadar gazilik maaşı alacaktır. Yaralanmanın derecesine göre 6 kademeyle bütün gazilerimiz bu kapsama alınmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Böylece OHAL'in daha düzgün işletilmesi hem de birtakım idari kararların alınması bakımından bu KHK'lar önemlidir.

 

Yorumlar (0)