Hüda Par ve Yeniden Refah Partisi yöneticileri hakkında suç duyurusu

Kadın Partisi, Cumhur İttifakı'na katılan Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) ile Yeniden Refah Partisi yöneticileri hakkında taleplerinin suç teşkil etmesi gerekçesiyle dün İstanbul Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu. Kadın Partisi Genel Başkanı Fatma Benal Yazgan, "Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken bu talepleri görmezden gelmemiz mümkün değildir" dedi.

GÜNDEM 30.03.2023, 16:22
Hüda Par ve Yeniden Refah Partisi yöneticileri hakkında suç duyurusu

Kadın Partisi, Cumhur İttifakına katılan HÜDA Par ve Yeniden Refah Partisi hakkında ittifaka sunmuş oldukları, “imam nikahının suç olmaktan kaldırılması ve 6284 sayılı Kanun’un kaldırılması” gibi taleplerin suç teşkil edeceği gerekçesiyle İstanbul Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. 

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA HÜDA PAR VE YENİDEN RFAH PARTİSİNİN TALEPLERİNİ GÖRMEZDEN GELMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Dokuz8haber'de yer alan habere göre, partinin İstanbul şubesinde bugün açıklama yapan Kadın Partisi Genel Başkanı Fatma Benal Yazgan şunları söyledi:

“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan TBMM'nin 28.dönem üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi çerçevesinde birçok siyasi parti seçim hazırlıklarını ve partiler arası ittifak çalışmalarını yürütmektedir. Bilindiği üzere HÜDA PAR ile Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı ile ittifak sağlayabilmek için geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı temsilcileri ile kamuoyuna ittifaka dahil olabilmek için taleplerini sunmuştur ve İttifaka dahil olmuşlardır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu günlerde HÜDA PAR ile Yeniden Refah Partisi'nin sunmuş olduğu talepler Anayasa ve diğer kanunlarımız ile koruma altına alınan Cumhuriyetin temel niteliklerine, kadınlara ve LGBTI+ bireylere karşı kaygı verici ve hukuk nezdinde suç teşkil edecek isteklerin olduğu görülmektedir. Kadın Partisi olarak, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bu talepleri görmezden gelmemiz mümkün değildir.

Hüda Par ve Yeniden Refah partilerinin Cumhur İttifakı'na sundukları Anayasa'ya ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı talepleri için savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.”

Kadın Partisi adına dilekçeyi sunan avukat Fatma Vildan Yirmibeşoğlu dilekçede şunlara yer verdi:

“HÜDA PAR VE YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN TALEPLERİ SUÇ TEŞKİL EDECEK NİTELİKTE: HÜDA Par ile Yeniden Refah Partisi’nin sunmuş olduğu talepler Anayasa ve diğer kanunlarımızla koruma altına alınan cumhuriyetin temel niteliklerine kadınlara ve LGBT bireylere karşı kaygı verici ve hukuk nezdinde suç teşkil edecek istekler olduğu görülmektedir.

İMAM NİKAHININ SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORLAR: Ayrıca HÜDA PAR’ın parti programına baktığımızda, ‘İmam nikahının suç olmaktan çıkarılması ve bu nikah şekline resmi statü kazandırılması, zinanın yeniden suç olarak tanımlanması, medreselerin iyileştirilmesi’ şeklinde ifadeler yer almaktadır. 

6284’ÜN KALDIRILMASI GİBİ TALEPLERİ VAR: Yeniden Refah Partisi’nin parti programı ve Cumhur İttifakı’na sunduğu taleplere bakıldığında ise, ‘LGBT derneklerinin kapatılması, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması ve ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sisteminin getirilmesi’ gibi taleplerin olduğu görülmekte.

BU TALEPLER CUMHURİYETİN NİTELİKLERİNE VE EŞİTLİĞE AYKIRI: Bu talepler bir bütün olarak ele alındığında cumhuriyetin nitelikleri ve kanun önünde eşitlik gibi ilkelere karşı olduğu anlaşılmakta.  Bu bakımdan HÜDA Par ve Yeniden Refah Partisi yetkilileri hakkında gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

Yorumlar (0)