HKP’den Güllük Limanı’nın Özelleştirilmesine Sert Tepki!

Muğla’da bulunan Güllük Limanı’nın özelleştirilmesine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 15.09.2020, 23:45
HKP’den Güllük Limanı’nın Özelleştirilmesine Sert Tepki!

Çolak, “AKP’giller hükümeti Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gelmiş geçmiş en yağmacı, vurguncu, talancı iktidardır. Tefeci-Bezirgân sermayenin temsilcileri olduklarından Ulusal hiçbir değer taşımazlar. Her düzeyde birer suç makinesi gibi çalışmaktalar. Bu nedenle Seka, Tekel, Sümerbank, Seydişehir Alüminyum Tesisleri gibi ağır sanayi tesislerini ve daha birçok Ulusal değeri satarak Cumhuriyetin kazanımları olan tüm kamu mallarını yerli-yabancı sermayeye yeyim ettirmişlerdir. Şimdi de Güllük Limanı’nı satmak istiyorlar. Limanlarımız stratejik önemdeki tesislerdir” ifadelerine yer verdi.

“GÜLLÜK LİMANI’NI YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKECEKLER”

2016 yılında İnebolu Limanı’nın da özelleştirildiğini hatırlatan Çolak, “Geçmişte de Kastamonu İnebolu Limanını peşkeş çektiler. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) bu satışı da yargıya taşıdı. Burada da İnebolu Limanının yanına Hopa Termik Santralini, İstanbul’da Boğaz manzaralı bir arsayı, İstanbul’da Göktürk’te 6 dönüm arsayı ve Mardin Mazıdağı’nda araziyi de katarak, yandaşları olan ve millete küfreden Mehmet Cengiz’e peşkeş çekmişlerdi. Seydişehir Alüminyum Tesislerinin de yanına Oymapınar Barajı’nı katarak aynı ahlaksız vurguncuya yeyim ettiler. Güllük Limanı’nı da objektif ihale kurallarını ayaklar altına alarak “pazarlık usulü” ile satma bahanesiyle, geçmişte olduğu gibi yine yandaşlarına peşkeş çekecekler. Bunun hazırlıklarını yapmaktalar” ifadelerine yer verdi.

“GÜLLÜK LİMANI’NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARAR VERENLER BU SUÇLARDAN YARGILANACAKLAR”

Pazar Usulü ile satışının Türk Ceza Kanuna göre suç olduğunu söyleyen Çolak, “Bu yöntemler aslında Türk Ceza Kanununda tanımlanan; Nüfuz Ticareti (TCK. 255), Görevi Kötüye Kullanma (TCK. 257), görevinden kaynaklı kişi ve kurum kayırma (ayırımcılık- TCK.122/1-a), bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak (İrtikap- TCK. 250/1), Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılığa neden olmak (TCK. 158/1-d-e) suçlarının kapsamında değerlendirilmelidir. Güllük Limanı’nın özelleştirilmesine karar verenler bu suçlardan yargılanacaklar” ifadelerine yer verdi.

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, “HKP, kamu mallarının yağmalanmasına, talan edilmesine sessiz kalmadı, kalmayacak. Bu sahiplenmeyi meclisteki muhalefet partileri yapmadı, yapmıyorlar. Halkımızın, HKP’ye omuz vermesi, destek olması gerekir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar (0)