HDP'li Doğan'dan Sosyal Medya'da Nefret Suçları soru önergesi

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında sosyal medya üzerinden bir çok hesap bu saldırıyı övmüş ve hayatını kaybeden insanlara hakaretler etmiştir. Türk Ceza Kanunun 122. Maddesi ve 216. Maddesi gereğince nefret suçları kapsamında kaç kişi hakkında soruşturma başlatıldığını ve kaç kişinin gözaltına alındığını sordu.

GÜNDEM 02.01.2017, 17:07 02.01.2017, 17:07
HDP'li Doğan'dan Sosyal Medya'da Nefret Suçları soru önergesi

İşte HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'nın soru önergesi:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                                                                                 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ıncı maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

 

                                                                                                          Müslüm DOĞAN

                                                                                                          İzmir Milletvekili

 

 

İstanbul Ortaköy’deki bir eğlence mekanına, yeni yılın ilk saatlerinde kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıda 39 kişi yaşamını yitirmiş, 4'ü ağır 65 kişi de yaralanmıştır. Saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden bir çok hesap bu saldırıyı övmüş ve hayatını kaybeden insanlara hakaretler etmişlerdir. Türk Ceza Kanunun 122. Maddesi Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, özürlülük, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yapılamayacağını, 216. Maddesi ise Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarının cezalandırılmasını düzenlemektedir.

 

Bu bağlamda;

 

1-      İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında sosyal medya üzerinden bu saldırıyı öven ve destekleyen kaç kişi tespit edilmiştir?

 

2-      İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında sosyal medya üzerinden bu saldırıyı öven ve destekleyen kaç kişi hakkında soruşturma açılmıştır?

 

3-      İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında sosyal medya üzerinden bu saldırıyı öven ve destekleyen kaç kişi gözaltına alınmıştır?

 

4-      İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında sosyal medya üzerinden bu saldırıyı öven ve destekleyen kaç kişi tutuklanmıştır?

Yorumlar (0)