HDP, Demirtaş'ın TRT'de konuşması için YSK'ya başvurdu

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın seçimden önce TRT'de yayınlanacak propaganda konuşması için YSK'ya başvuru yapıldı.

GÜNDEM 04.06.2018, 13:04 04.06.2018, 13:04
HDP, Demirtaş'ın TRT'de  konuşması için YSK'ya başvurdu

HDP, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'ın TRT'de yapacağı seçim propaganda çekimi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvururak, gerekli koşulların sağlanmasını istedi. HDP'nin YSK temsilcisi Mehmet Tiryaki, başvuruya olumlu yanıt beklediklerini söyledi.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın seçimden önce TRT'de yayınlanacak propaganda konuşması için YSK'ya başvuru yapıldı.

HDP'nin kuruldaki temsilcisi Mehmet Tiryaki, YSK'nın özel radyo ve televizyonlar üzerinde son çıkarılan KHK ile sadece denetim yetkisinin bulunduğunu, ceza verme yetkisinin olmadığını ifade ederek, "Ama YSK'nın devlet kuruluşu olan TRT konusundaki durumu farklı. TRT'de cumhurbaşkanı adaylarının yapacakları konuşma, konuşma içeriği, konuşmada kullanılacak bayrak ve amblem dahi hepsini belirleme yetkisi YSK'da bulunmaktadır. Biz de başvurumuzda sayın Demirtaş'ın bu haktan yararlanması için gerekli iş ve işlemlerin yapılmasını ve olanakların sağlanmasını istedik" dedi.

Tiryaki, YSK'dan başvurularına olumlu bir yanıt beklediklerini belirterek, çekimlerin büyük ihtimal ile cezaevinde yapılabileceğini çünkü Demirtaş'ın TRT'ye gitmesi durumunun Adalet Bakanlığı'nı ilgilendirdiğini söyledi. Eşit ve adil bir seçim yarışı için Demirtaş'ın bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini belirten Tiryaki, propaganda çekiminin nerede yapılacağı konusunda YSK'nın karar vereceğini ve Demirtaş'ın kendisine tanınan 10'ar dakikalık iki ayrı propaganda hakkını kullanacağını ifade etti.

Yorumlar (0)