Haziran gençleri de 'hayır' a davet ediyor

Batıkent’te örnek bir ‘Hayır’ çalışmasına imza atan Haziran üyeleri şimdiden 200 bin seçmenden 100 binine ulaşmış durumda.

GÜNDEM 06.03.2017, 09:53 06.03.2017, 09:53
Haziran gençleri de 'hayır' a davet ediyor

Haziran Batıkent Kültür Evi’nden Gönülalan, “Onlarca Haziran üyesi ile ev ev dolaşarak ‘Hayır’ı örgütlüyoruz” diyor

 

Birgün'den Mustafa Bıldırcın'nın haberine göre, Başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliği teklifi için yapılacak referanduma artık sayılı haftalar kaldı. Değişikliğin kabul edilmesi durumunda ülkenin nasıl bir ‘karanlığa’ sürükleneceğini gören yurttaşlar, dört bir yanda “hayır”ı örgütlüyor. Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Batıkent’te referandum çalışmalarını sürdüren Haziran Hareketi üyesi Can Gönülalan, BirGün’e yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Batıkent bölgesi, nüfus yoğunluğu bakımından şehrin en kalabalık yerleşim yerlerinden birisi. Çankaya ve Keçiören ilçelerinin ardından en kalabalık ilçe olan Yenimahalle’nin nüfus yoğunluğunun yarısından fazlasını Batıkent halkı oluşturuyor. 1 Kasım seçimlerinde 180 bini aşkın seçmenin sandığa gittiği bölgede, 16 Nisan referandumunda oy kullanacak yurttaş sayısının 200 bini bulması bekleniyor. Bölge ayrıca, yüzde 93’lük katılım oranıyla 1 Kasım seçimlerinde en fazla katılım sağlanan yerlerden biri olma özelliğine sahip.

 

"Ev ev, sokak sokak  ‘Hayır’ı örgütlüyoruz"

 

10 mahalleden 8’ine ulaştık

 

Haziran Batıkent Kültür Evi üyesi Can Gönülalan, ‘hayır’ için yaptıkları çalışmaların ardından 200 bin seçmenden 100 binine şimdiden ulaştıklarını anlatıyor. “Batıkent halkının özellikle laiklik konusunda büyük hassasiyetleri var, değiştirilmesi planlanan anayasa maddeleri karşısında tavırları net’’ diyen Gönülalan, Haziran üyelerinin Batıkent’te bulunan 10 mahallenin 8’ine doğrudan ulaştığını ifade ediyor.

 

Gönülalan, “Batıkent’te bulunan siteleri tek tek geziyor, toplanma salonlarında yurttaşlarla buluşuyoruz. İnsanların kapılarını çalıyor, neden ‘hayır’ demeleri gerektiği konusuyla ilgili görüşüyoruz” ifadelerini kullanıyor.

 

Site toplantılarına yöneldik

 

Aktif çalışmalara referandum kararının çıkmasının hemen ardından başladıklarını anlatan Gönülalan, çalışmaları hakkında şu bilgi verdi:

 

“İlk olarak mevcut 3 Haziran Meclisi çalışmalarına başladı. İlk çalışmalar büyük toplantılar şeklinde oldu ve daha çok ‘yeni Anayasa getiriyor, ne götürüyor’ konulu gerçekleştirildi. İlk toplantılar sonunda meclislerimizi genişletmeye başladık. Şu anda yeni birçok meclis kuruldu. Özellikle sitelere yöneldik. Ev toplantılarından önce site toplantıları gerçekleştirdik. Konut sayısının yüzde ellisine ulaşmış durumdayız. İkinci toplantılarda ‘nasıl çalışmalıyız’ üzerine yoğunlaştık. Şu anda yüzlerce çalışanın olduğu meclisler kuruldu. İlk toplantıya gelenler kendi sitelerinde birer çalışan oldu. Şu anda onlarca meclisimiz var diyebiliriz. Esas amacımız sadece bilgilendirmek ve bu konuyla ilgili duyarlılık geliştirmek değil aynı zamanda ‘hayır’ diyenlerin birer aktivist olarak çalışmasını sağlamak, onların bir seçmen değil bu sürecin örgütleyicisi olmasını sağlamak.”

 

Haziran gençleri de “hayır’’ a davet ediyor

 

Batıkent’in genç nüfusunun 120 bin civarında olduğunu ifade eden Gönülalan, ‘Hayır’ çalışmalarında gençlerin katılımı konusunda eksiklik hissettiklerini söylüyor. Gönülalan, “Çalışmalarımızda büyük bir kadın duyarlılığı var. Haziran Meclisi’nde de kadın sayısı hızla arttı fakat en önemli eksiğimiz gençlerin sürece katılmaması. Bunun için önümüzdeki haftadan itibaren Batıkent’in birçok noktasında gençlik buluşmaları düzenleyeceğiz. Gençlerin bu süreçte bizimle birlikte ‘hayır’ çalışması yürütmesini istiyoruz” diyor.

 

Hayır sadece bir başlangıç olacak

 

Referandumdan çıkacak “hayır” sonucunun kendileri için bir başlangıç olacağını ifade eden Gönülalan, “hayır” sonrası yapacaklarını şu sözlerle anlatıyor:

“Nisan ayına kadar 200 bin seçmene ulaşmak istiyoruz. Bundan sonraki süreci onlarla yürütmek istiyoruz. Genel geçer şeyler söylemek istemiyoruz. Evlerin içerisine girerek, tartışmayı, ‘hayır’ı örgütlemek istiyoruz. Referandumda ‘hayır’ çıkacağını biliyoruz. ‘Hayır’dan sonra bu meclislerle Türkiye’nin özgür, demokratik olması için çalışacağız.”

 

 

 

Yorumlar (0)