'Hayır'la mücadeleye Milli Eğitim Müdürlüğü de katıldı

Antalya’da Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara ‘hayır’ kampanyasına ait afiş, broşür ve pankartların asılmasını yasaklandı. Ancak yazıda, ‘evet’ kampanyasına ait afişlere ilişkin herhangi bir uyarının yer almadığı görüldü

GÜNDEM 17.03.2017, 10:37 17.03.2017, 10:37
'Hayır'la mücadeleye Milli Eğitim Müdürlüğü de katıldı

‘Tek adam’ rejimini yaratmak için 16 Nisan’da yapılacak anayasaya değişikliği referandumu öncesi, ‘Hayır’ kampanyasına yönelik saldırılar ve tehditler artarak devam ediyor. Birgün'den Diren Deniz Sarı'nın haberine göre, Antalya Kepez Kaymakamlığı’na bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki okullara gönderilen resmi yazıda, ‘Hayır’ kampanyasına ilişkin afiş, broşür ve pankartların asılmasının yasak olduğu belirtildi.

‘Evet’e yasak yok
Yazıda, okullarda ‘Hayır’ afişlerinin yanında yer alan ve iktidara yakınlığı ile bilinen yandaş sendika Memur Sen tarafından asılan ‘Evet’ afişlerinin yasaklandığına dair bir ibarenin bulunmaması ise dikkat çekti.

‘Hayır’ siyasi veya ideolojik faaliyet kapsamında
Şube Müdürü Yıldırım Solak imzasıyla okullara gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliği kapsamında, bazı okul kurumlarımızın duyuru panolarına ve diğer yerlerine ‘Hayır’ kampanyasına dair afiş, broşür ve pankartların asıldığı duyumları alınmıştır. Bu bağlamda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125. Maddesi 3. Bendi Devlet Memurluğundan çıkarma başlıklı b fıkrasında ‘Yasaklanmış her türlü yayını ve siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek’ amir hükmü yer almaktadır. Okullarda asılan söz konusu afiş ve bildiriler siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri faaliyet kapsamındadır. Afiş, bildiri ve pankartların bulunduğu yerlerden acilen kaldırılmasını rica ederim.”

Geleceğimiz ve işimiz için ‘Hayır’ diyoruz
Bu uygulamanın ülkedeki demokrasinin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini vurgulayan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Bu durum Türkiye’deki demokrasinin bittiğini, demokrasinin ortadan kalktığını gösteriyor. Eğitim Senliler olarak işimiz ve geleceğimiz için ‘Hayır’ dediğimiz halde bizim afişlerimiz indiriliyor. Bakanın sözlü talimatıyla yapılıyor. Antalya’da hukuksuz bir işletim var. Biz siyasi parti değiliz, kendi faaliyetimizi sürdürüyoruz, kendi demokratik haklarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Bunu da iş yerlerinde bulunan sendika panolarında dile getiriyoruz” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim’den yanıt yok
Konuya ilişkin ulaştığımız Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise sorularımıza yanıt vermedi.

 

Yorumlar (0)