'Hayır' için çalışan liselilere 'ajanlık' teklifi Meclis gündeminde

CHP’li Murat Emir, Ankara’da referanduma yönelik ‘Hayır’ çalışması yürüten liselilerin tehditle engellenmeye çalışılarak, ‘ajanlık’ için zorlanmasını Meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 27.03.2017, 12:15 27.03.2017, 12:15
'Hayır' için çalışan liselilere 'ajanlık' teklifi Meclis gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, BirGün’de yer alan Ankara’da referanduma yönelik ‘Hayır’ çalışması yürüten liselilerin kamu görevlisi olduğu iddia edilen kişiler tarafından tehdit edilerek, ajanlığa zorlandığı haberini Meclis gündemine taşıdı. Emir, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Baskıların organize ve yer yer devlet yetkisini kullanan kişiler tarafından yapıldığı yönünde iddialar kamuoyuna yansımaktadır. Son olarak Ankara’da ‘Hayır’ kampanyası yürüten liseli gençlerin baskıya uğradığı gündeme gelmiştir. ‘Hayır’ kampanyası yürüten liseli öğrenciler, takip edildikleri, telefonla aranarak ya da başlarına silah dayanıp kısa süreli alıkonulması sırasında tehdit edildikleri ve aynı kampanyada çalışan kız öğrenciler taciz edildiklerini ifade etmektedir. Söz konusu baskılarla karşılaştığını söyleyen lise öğrencileri G.T., T.Y. ve B.G., ‘Hayır’ kampanyası yapmaları yönünde kendilerini tehdit eden kişilerin ajanlık da teklif ettiğini belirtmektedir” dedi.

 

Liseliler için kadro mu açıldı?

 

Birgün’de yer alan habere göre,  Milli İstihbarat Teşkilatı’nda liseli gençler için kadro ayrılıp ayrılmadığının açıklanmasını isteyen Emir, soru önergesinde Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

 

“Ankara’da 24 Mart 2017 tarihine kadar, referandum çalışması yürüttüğü sırada tehdit, taciz ve farklı şekillerde baskıya uğradığı iddiasıyla Emniyet güçlerine kaç şikâyet ulaşmıştır? Bu şikâyetlerden kaçı işleme konulmuş, yapılan çalışmalar sonucunda ‘tehdit ettiği’ iddiasıyla gözaltına ya da ifadesi alınan kaç kişi olmuştur?

 

Ankara’da referanduma yönelik ‘Hayır’ kampanyası yürüten lise öğrencilerinin şikayetleri doğrultusunda herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Lise öğrencilerinin, kendilerini tehdit ettiğini söylediği kişilerle ilgili Emniyet teşkilatında herhangi bir bilgi mevcut mudur? Mevcutsa bu kişiler kamu görevlisi midir?

 

Tehdit edildiklerini söyleyen lise öğrencileri, aynı zamanda kendilerine ‘ajanlık’ teklif edildiğini ifade etmektedir. Ajanlık teklif edildiği iddiası doğrusu ise bu teklifte bulunan kişiler, Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan mıdır? Öyleyse liseli öğrencilere Milli İstihbarat Teşkilatı’nda kadro mu teklif edilmiştir? Milli İstihbarat Teşkilatı’nda artık liseli gençler için de mi kadro ayrılmaktadır?”​

 

Yorumlar (0)