banner773

Havacılık personeli, uğradığı baskı ve haksızlıkları anlattıktan sonra intihar etti

Ardında bıraktığı video ve notta THY’nin yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’te (TGS) çalıştığını söyleyen Ömer Koray Özbay, sistematik şekilde uğradığı haksızlıkları anlattı. Özbay, bir süredir Japonya’da çalıştığını, nüfuzlu yöneticiler tarafından hakkının yendiğini ve liyakatsizliğe dayanamadığını dile getirdi. Arkadaşlarının, Özbay’ın ölüm haberini aldıkları ifade edildi. THY'den yapılan açıklamada konunun incelendiği bildirildi.

GÜNDEM 06.06.2023, 17:32 06.06.2023, 17:36
Havacılık personeli, uğradığı baskı ve haksızlıkları anlattıktan sonra intihar etti

Türk Hava Yolları’nın (THY) yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’te (TGS) çalıştığını söyleyen Ömer Koray Özbay, yaşadığı sorunlar nedeniyle yaşamına son verdi. Özbay, yaşamına son vermeden önce bir video ve not bırakarak yaşadığı haksızlığı ve baskıları anlattı.

Kaydettiği videoda TGS İstanbul istasyonunda uzun yıllar çalıştıktan sonra yine THY’ye hizmet veren şirket için çalışmak üzere kendisine yapılan öneri doğrultusunda Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gittiğini belirten Özbay, bu ülkede yaşadığı haksızlıklara dayanamadığını aktardı.

Videoda liyakatsizliğe işaret eden Özbay, THY’de Tokyo İstasyon Müdürü olarak görev yapan Serkan G. adlı kişinin sistematik baskısına maruz kaldığını belirtti. Özbay’ın anlatımına göre Serkan G., yakınları Burhan B. ile Alican G.’yi korumak için kendisini kullandı ve tehdit etti.

“KURUMU BÜYÜK ZARARA UĞRATTILAR”

Özbay, bu üç ismin liyakatsiz şekilde THY kadrolarında çalıştığını, kurumu yaptıkları hatalar nedeniyle büyük zarara uğrattıklarını ancak özellikle Serkan G.’nin nüfuzu nedeniyle olayları örtbas ederek konumlarını koruduklarını öne sürdü.

Bıraktığı notta da bu durumu anlatan Özbay, “Serkan, kuzeni Alican ve arkadaşı Burhan için her şeyi yaptı. Beni sadece onların eksikliklerini kapatmak için kullandı. Onlara her şeyi öğrettim, her şeyi yapmalarını sağladım, fakat sonunda tehdit edildim ve işsiz kaldım” ifadelerini kullandı.

“THY MAİLLERİME CEVAP VERMEDİ”

Durumu defalarca THY’ye ilettiğini belirten Özbay, “Hiçbir mailime dahi cevap vermediler” dedi.

AirportHaber’in aktardığına göre intiharı öncesinde çektiği videoyu ve 4 sayfalık notu sosyal medya hesabından paylaşan Ömer Koray Özbay’dan daha sonra haber alınamadı. Aradan geçen saatler sonrasında ise arkadaşları Özbay’ın ölüm haberini aldıklarını belirtti.

THY'DEN AÇIKLAMA

THY Basın Müşavirliğince, çalışmak için gittiği Japonya'da hayatına son veren Ömer Koray Özbay'ın açıklamalarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "İnternet ve sosyal medya mecralarında ortaklığımız iştiraklerinden TGS'de (Turkish Ground Service) görev yapmış ve 2019 yılı Mart ayında kendi isteğiyle görevinden ayrılmış Ömer Koray Özbay hakkında çıkan iddia ve paylaşımlar, şirketimizin ilgili birimlerince incelenmekte olup, konu titizlikle takip edilmektedir" denildi.

Yorumlar (0)