Hatay'da orman yangını: İki ilçeye daha sıçradı

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde, yerleşim yerlerine yakın alanda orman yangını çıktı. İskenderun ve Arsuz ilçelerine de sıçrayan orman yangınına müdahale ediliyor.

GÜNDEM 09.10.2020, 16:55
Hatay'da orman yangını: İki ilçeye daha sıçradı

Hatay'ın Belen ilçesindeki ormanlık alanda trafo patlaması sonucu yangın çıktı.Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan, İskenderun ve Arsuz ilçelerine de sıçrayan orman yangınına müdahale ediliyor.

Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dumanların yükseldiğini gören yurttaşlar durumu yetkililere bildirdi.

BAZI YERLEŞİM YERLERİ TAHLİYE EDİLDİ

AA'da yer alan habere göre; İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince bölgeye helikopter, arazöz, su tankı ve dozer yönlendirildi. Bazı yerleşim yerleri emniyet güçleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. Bir bina ile önünde duran araçlar yangın nedeniyle zarar gördü.

Alevler, İskenderun ilçesindeki Şekere ve İsmet İnönü mahalleleri ile bir antrepo sahasına sıçradı. Yangın nedeniyle Belen-İskenderun kara yolu da trafiğe kapatıldı.

HATAY VALİLİĞİ: YANGIN TRAFO PATLAMASI SONUCU MEYDANA GELDİ

Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, yangının trafo patlaması sonucu meydana geldiği bildirildi. Müdahelenin devam ettiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"9 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00 sıralarında İskenderun ve Belen İlçelerimiz arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına uçak, helikopter, arazöz ve dozerle birlikte müdahale ekipler tarafından yapılmakta olup, şiddetli rüzgarlarında etkisi ile büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır. Şiddetli rüzgârın etkisiyle havadan müdahalede zorluklar çekilen yangını, en kısa sürede kontrol altına almak için yangın söndürme çalışmaları hızla devam etmektedir. Valiliğimiz tarafından gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir."

Yorumlar (0)