"Hatay'da bundan sonra neler yapılmalı?"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay merkezli yaşanan iki depremle bölge büyük yara aldı. Binlerce insan hayatını kaybetti. Binalar enkaz yığınına döndü. Hatay'dan göçler yaşandı. Bundan sonra Hatay'da neler yapılması gerektiğini CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Av. Bülent Maraklı, Hatay Baro Başkanı Cihat Açıkalın masaya yatırdı, değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 24.02.2023, 22:05 25.02.2023, 15:52
"Hatay'da bundan sonra neler yapılmalı?"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan iki büyük depremin ardından  20 Şubat Pazartesi günü de Hatay'da saat 20.04'te merkez üssü Defne olan 6.4 ve saat 20.07'de merkez üssü Samandağ olan 5.8 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı.

Kahranmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından ağır hasar alan Hatay'da son depremlerde de yıkımlar yaşandı. 

Hatay'da son yaşanan depremde 6 vatandaş daha hayatını kaybetti. Depremde ağır hasarlı bazı binalar da çöktü. Yüzlerce yaralıdan 18'inin durumu ağır... Çevre illerde, büyük kentlerde yakını olan, maddi durumu iyi olanlar Hatay'dan ayrıldı. 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Bülent Maraklı, Hatay Baro Başkanı Cihat Açıkalın ile 'deprem değerlendirmesi'nde bulundu.

Maraklı ve Açıkalın bundan sonra Hatay'da neler yapılması gerektiğini konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmenin ardından Maraklı, yaptıkları değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaştı.

"ŞEHRİ SIFIRLATMAYACAĞIZ"

"Hatay şehri tüm inanç, kültür ve kimlikleri temsil ediyor. İnsanlığın bu ortak mirasının yok edilmesine tanıklık mı edeceğiz, yoksa koruyarak, geliştirerek geleceğe mi taşıyacağız?" diye soran Maraklı, "Hatay şehri ve geleceği Türk halkının şahsi meselesi olmalı. Şehri sıfırlatmayacağız. Kültürel ve demografik yapısının değişimine, dönüşümüne müsade etmeyeceğiz. Hayatı beton üzerinden anlamlandıran yapı ve yönetimin kurulacak Hatay'ı betona teslim etmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

"SIRA DEVLETİN HATAYLILARA BORCUNU ÖDEMESİNDE"

"Hatay şehrinin beton tarlası olmasını istemiyoruz, izin de vermeyeceğiz." diyen Maraklı yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: 

Hatay şehri, halkın ihtiyaç ve taleplerine göre yeniden kurulmalıdır. 

Hataylıları borçlandırmayın. Sıra devletin Hataylılara borcunu ödemesi sırasıdır.

Hatay Barosu mensubu avukatlar, Hatay'da kalmak istiyor; halkına ve şehrine sahip çıkmak istiyor. Hatay avukatları şehirlerini terk etmeyecek.

TÜM AVUKATLARA ÇAĞRI...

Hatay şehrinin ve halkının hakkını sonuna kadar savunaklarını vurgulayan Maraklı, "Mağdur ve masum Hataylıların yaşam hakkı ile mülkiyet hakkına ilişkin mücadelesinde asla yalnız bırakmayacağız. Tüm avukatlara dayanışma ve destek için çağrıda bulunuyorum." dedi.

Yorumlar (0)