Gazete Kritik Gündem Hasan Cemal'in iki davasında da karar çıkmadı

Hasan Cemal'in iki davasında da karar çıkmadı

Gazeteci Hasan Cemal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla yargılanıyor. Duruşmalar, hakim değişikliği nedeniyle ertelendi. İki davada toplam 4 yıl 8 ay hapis cezası isteniyor. Cemal’e destek için çeşitli isimler adliye önünde toplandı.

Hasan Cemal'in iki davasında da karar çıkmadı

Hasan Cemal, T24'te sitesinde 4 Ekim 2015'de yazdığı 'Sen Cumhurbaşkanı ol, hem de...' ve 4 Ocak 2016'da yazdığı 'Her Allah'ın günü anayasa suçu işleyen bir Tayyip Erdoğan'la...' yazıları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla yargılandığı davalarda hakim karşısına çıktı.

 

Hasan Cemal'in avukatı Fikret İlkiz ile birlikte katıldığı Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşması ve 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşması da heyet değişikliği nedeniyle ertelendi.

 

Hasan Cemal'in, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan, iki davada 14'er aydan 4 yıl 8'er aya kadar hapsi isteniyor. Bu arada Hasan Cemal'a destek için, Baskın Oran, Fikret Başkaya ve Ankara Özgürlük Girişimi üyelerinden bazıları Ankara Adliyesi'ne geldi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız