Halkın mimarlarının provokatiflere yanıtı 'Hayır'

TMMOB’un “Hayır”kampanyasına karşı, AKP’li mimar mühendislerin organize ettiği provokatif organizasyona karşı TMMOB binası önünde toplanan mimar mühendislerin yanıtı “Hayır” oldu

GÜNDEM 22.03.2017, 15:08 22.03.2017, 15:08
 Halkın mimarlarının provokatiflere yanıtı 'Hayır'

TMMOB’un ülkenin dört bir yanındaki üyeleri ile sürdürdüğü referanduma ilişkin “Hayır” kampanyasına karşı AKP atağa geçti. Birgün’de yer alan habere göre,  TEDAŞ, TEİAŞ ve bazı bakanlıklardan gelen ve aralarında mimar ve mühendislerin de bulunduğu AKP’liler, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) genel merkez binası önünde provokasyon için toplandı.

 

TEİAŞ’dan insan taşındı

 

TMMOB önünde toplanma olacağının duyulması üzerine Genel Merkezin bulunduğu Selanik Caddesi öğle saatlerine yakın polisler tarafından kuşatıldı. Caddenin iki girişi ve Yüksel Caddesi’ne açılan kısmında onlarca polis konuşlandırıldı. TEİAŞ’da çalışan mimar ve mühendisler toplanma saati olarak duyurulan saat 12’de resmi plakalı araçlarla TMMOB önüne getirildi. Grup arasında AKP eski milletvekili Nevzat Palta da yer aldı.

 

Provokasyon duyumu üzerine TMMOB binasına "Ülkemiz,halkımız, mesleğimiz ve meslek alanlarımız için HAYIR" yazısı asılırken provokasyona karşı kalabalık bir grup mimar ve mühendis de genel merkez önüne geldi.

 

“Amirleriniz yoklamayı aşağıda alıyor”

 

 

Caddeye giren ve TMMOB önüne ilerlemek isteyen kamu görevlisi mimar ve mühendislere, Genel Merkez’e destek veren TMMOB üyeleri, “Amirleriniz aşağıda yoklama alıyor, sizler köprü tarafına” diyerek yol gösterdi. Gerginlik çıkmaması için polisler caddeyi ve aralarına girerek grubu ikiye böldü.

 

 

Daire başkanları ve genel müdürler iş başında

 

Aralarında daire başkanları ve genel başkanların olduğu bildirilen gruptan bir kişi açıklamayı yaptı. Açıklamada, TMMOB’un açıkladığı “Hayır” kararına karşı dava açılacağı belirtildi. TMMOB’un marjinallik ve her karara muhalif durmakla eleştirildiği açıklamada, her şeye karşı çıkmayan bir TMMOB istendiği belirtildi. Bu eleştirileri ıslık ve alkışlarla protesto eden diğer mimar mühendislerin yanıtı ise “Mühendisler, mimarlar halkın yanında” oldu.

 

Tek adam rejimine “Evet” mi diyecektik?

 

Provokatif grubun açıklamayı tamamlayıp dağılmasının ardından TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz basın açıklaması yaptı. Koramaz, “Keçiören AKP İlçe teşkilatından TMMOB’u protesto ediyoruz diye tweet atıldı. Genel Müdürleri, daire başkanları ile geldiler. Gelmeyenin defterini dürerim, tek tek TMMOB önünde isim alacağım, denildi. Ama bu ülkenin onurlu mimar ve mühendisleri onlara boyun eğmedi” dedi.

 

“Bizler halk sevgisi ile dolu olan bu ülkenin mimar ve mühendisleri bilimi rehber alarak bu ülke kaynaklarının talan edilmesine bu ülke kaynaklarının eşe dosta akrabaya peşkeş çekilmesine evet mi diyecektik?” diye sorduğunda kitle “Hayır” diye karşılık verdi. Koramaz, “Ülkemizi tek adamın yönetmesine evet mi diyecektik?”, “Cumhuriyeti, üretimi, yatırımı karşısına alan gerici baskıcı faşist düzene evet mi diyecektik?” diye sorduğunda da kitleden “Hayı”r yanıtı yükseldi.
Koramaz, “Türkiye’nin dört bir tarafında başlattığımız ‘Hayır’ kampanyasına devam edeceğiz, ‘Hayır’ı dalga dalga büyüteceğiz” diyerek açıklamayı bitirdi.

 

halkin-mimarlarinin-provokatiflere-yaniti-hayir-262405-1.

 

halkin-mimarlarinin-provokatiflere-yaniti-hayir-262404-1.

 

halkin-mimarlarinin-provokatiflere-yaniti-hayir-262403-1.

 

halkin-mimarlarinin-provokatiflere-yaniti-hayir-262402-1.

 

halkin-mimarlarinin-provokatiflere-yaniti-hayir-262400-1.

 

 

halkin-mimarlarinin-provokatiflere-yaniti-hayir-262398-1.

 

halkin-mimarlarinin-provokatiflere-yaniti-hayir-262396-1.halkin-mimarlarinin-provokatiflere-yaniti-hayir-262395-1.

 

halkin-mimarlarinin-provokatiflere-yaniti-hayir-262393-1.

 

Yorumlar (0)