Hakimden Ahmet Şık'a 'kopya' karar

Ahmet Şık'ın tutukluluğuna dair iki farklı mahkemeden verilen kararda da Yargıç Necmettin Kafalı’nın imzası bulunuyor ve kararlar birbirinin kopyası.

GÜNDEM 20.03.2017, 17:52 20.03.2017, 17:52
 Hakimden Ahmet Şık'a 'kopya' karar

Haberleri ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Ahmet Şık’ın tutukluluğu 81’inci gününe girdi.

Tutuklandığı günden bu yana Şık hakkında iki kez tutukluluk değerlendirmesi yapıldı.

Her iki kararda da Şık’ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre iki farklı mahkemeden verilen kararda da Yargıç Necmettin Kafalı’nın imzası bulunuyor ve kararlar birbirinin kopyası.

İstanbul 3. ve 10. Sulh Ceza hakimliklerinin verdiği 3’er sayfalık birbirinin aynısı iki kararda Şık’ın tutukluluğunun incelenmesine ilişkin değerlendirmeye 29 satır ayrıldı.

Yargıç Kafalı değerlendirmesinde, Şık’ın Twitter paylaşımları ve cumhuriyet.com.tr’deki yazılarının “örgüt propagandası” niteliğinde olduğunu ileri sürdü. Ancak hangi paylaşım ve haberlerin propaganda niteliğinde olduğu açıklanmadı.

İstanbul 10. Sulh Ceza Yargıcı olan Kafalı’nın nöbetçi hakim olduğu İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin Şık’a ilişkin hukuki değerlendirme kısmı ise “başka” bir şüpheliye ait. Bu şüphelinin kim olduğu bilinmiyor, sadece medeni durumu biliniyor. Zira değerlendirmenin son cümlesinde “Şüphelinin tutukluluk halinin devamına, ayrıca şüpheli ve eşinin yapmış olduğu tahliye taleplerinin açıklanan gerekçelerle reddine” ifadeleri yer alıyor. Oysa Şık’ın eşinin böyle bir tahliye talebi olmamıştı.

 

Yorumlar (0)