Gürer: “Okullara sağlık görevlileri atansın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada, 30 Ağustos tarihinde açılacak her okula sağlık görevlisi atanmasını ve MEB kapsamında 10 ay çalıştırılarak yılın geriye kalan 2 ayında özlük haklarından mahrum kalanların da hemen okullara dönmesinin sağlanarak hijyen ve dezenfekte çalışmalarına başlamasını istedi.

GÜNDEM 29.07.2020, 12:42
Gürer: “Okullara sağlık görevlileri atansın”

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “30 Ağustos tarihinde okulların açılacağı açıklandı. Koşullara göre bu tarihte değişme olasılığı ifade edilmektedir. Okulların açılmasıyla hijyen ve mesafe kurallarının esas alınması önemlidir ancak tüm okullarda mutlaka sağlık personeli görev almalıdır.” diye konuştu.

BİNLERCE SAĞLIK MEZUNU İŞSİZ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binlerce sağlık bölümü mezunun işsiz olduğunu da vurguladı. Gürer, “Ülkemizde işsiz sağlık mezunu 500 bini aşmıştır. Pandemi sürecinde, özellikle kış aylarında sorun oluşma olasılığı, bilim insanları tarafından yüksek ihtimal olarak görülmektedir. Sağlık mezunları, işsiz ama yeterli sağlık eğitimine sahiptir. Bu nedenle, okullara derhâl atamaları yapılmalıdır. Sağlık mezunlarının okullarda görevlendirilmeleri sağlık sistemi açısından da önemli fayda ve katkı sağlayacaktır“ dedi.

MEB ÇALIŞANLARI İŞBAŞI YAPMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmetli ve güvenlik elemanı olarak görev yapan veya taşerondan geçen kadroların 10 ay çalıştırılıp haziran ayında iş arası yaptırılarak iki ay mağdur edilmesinin sonlandırılmasını ve TYP kapsamında olanlar da dahil olmak üzere tümüne sürekli ve daimi kadro verilmesini de talep etti.

Gürer “Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmetliler ile güvenlik görevlileri ve toplum yararı projesinde görev alanların tamamına sürekli ve daimî kadro hakkı verilmelidir. Bu kişiler de hemen okullara çağrılıp hijyen ve dezenfekte çalışmaları derhâl başlamalıdır. Millî eğitimde tüm hizmetli ve güvenlik görevlilerinin sürekli kadroda çalıştırılması önemlidir. Sağlıkçıların da millî eğitimde görevlendirilmeleri şarttır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)