Görüntüleri ibret olsun diye televizyonda yayınladılar... Dünya çalkalandı!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül salgın koronavirüs tüm dünyayı sarsmaya deva ediyor. Koronavirüs salgını yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 5'e yükseldi. Koronavirüs ile ilgili BM'den yapılan son açıklama ölümcül virüsün korkunç yüzünü gösterdi. Çin devlet televizyonunda ibret olsun diye yayınlanan görüntüler dünyayı şoke etti.. Koronavirüsle mücadele eden bir hastanede çalışan hemşire ile oğlunun görüntüleri ise dünyayı ayağa kaldırdı.

GÜNDEM 19.02.2020, 12:32 19.02.2020, 12:38
Görüntüleri ibret olsun diye televizyonda yayınladılar... Dünya çalkalandı!

Kovid-19 (yeni tip koronavirüs) için dünya çapında mücadele devam ediyor. Ancak Çinli yetkililerin virüsle mücadelesi zaman zaman eleştirilere de sebebiyet veriyor. Çin’de salgın nedeniyle can kayıpları hızla artarken, ülkede Kovid-19’a karşı ilaç ve aşı geliştirmeye yönelik çalışmaların yanı sıra virüs taşıyan kişileri tespit etmek üzere hızlı tespit kitlerine yönelik çalışmalar sürüyor. Pek çok ülkeye yayılan koronavirüs nedeniyle Wuhan'da hastaneler salgın ile mücadele ediyor. Başta salgının yayıldığı Wuhan kentinde olmak üzere ülke genelinde karantina altında olan hastalarla ilgilenen sağlık görevlileri evlerine gidemiyor, aileleri ile bir araya gelemiyor.

Çin’in devlet haber ajansı, ülkenin Yanzhou kentinde korona virüsü ile mücadele eden bir hastanede çalışan genç hemşirenin 3 yaşındaki oğlu ile uzaktan hasret giderdiği anların görüntülerini yayınladı.Hemşirenin oğlunu bir aydır görmediği ifade edilen görüntülerde, hemşirenin hastanenin camından oğluna el salladığı görülüyor. Anne ve oğlunun ağlayarak hasret giderdiği anlarda, çevrede bulunanların da duygusal anlar yaşadığı görülüyor.Çinli yetkililerin 2 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgınıyla mücadelesi zaman zaman eleştirilere de sebebiyet veriyor.

Bunun son örneği dün, Çin'in Henan eyaletine bağlı Puyang şehrinin Huizhai Köyü'nde yaşandı. Yetkililer, sokakta maske takmayan köylüyü kendilerine direnmesi üzerine direğe bağladı. Videoda, koruyucu kıyafet giydiği görülen Çinli yetkili direğe bağlanan köylüye, "Sen yaşamak istemiyor olabilirsin ama diğer insanlar yaşamak istiyor" diye bağırdığı duyuluyor. Hem sosyal medyada hem de Çin devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, köylü ise kendisini direğe bağlayan yetkililere, maske giymeyi unuttuğunu söyleyip kendisini çözmeleri için yalvarıyor. Yetkililer daha sonra yaptıkları açıklamada, köylünün maske takmadığını ve kendilerini görünce kaçmaya çalıştığını, yakalanınca ceza olarak direğe bağlandığını söyledi.

KİLİT İSİM HAYATINI KAYBETTİ

Çin devlet televizyonu dün 10.30'da yapılan açıklama dünyayı şoka uğrattı. Ölümcül koronavirüs ile mücadelede kilit isim olan Wuhan hastanesi başhekimi Dr. Liu Zhimming'in hayatını kaybettiği duyuruldu. Doktorun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesi, dünya basınında şok etkisi yarattı.

Yorumlar (0)