Gökçek'i sevindiren hakim 'FETÖ'den ihraç edilmiş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ‘Külliye, AOÇ, Ankapark’a mahkemeden onay çıktı, 5 oda davayı kaybetti’ sözleriyle duyurduğu Danıştay kararının ardından FETÖ soruşturmasında ihraç edilen tetkik hâkimin raporu çıktı.

GÜNDEM 05.12.2016, 13:52 05.12.2016, 13:52
Gökçek'i sevindiren hakim 'FETÖ'den ihraç edilmiş

Birgün de yer alan habere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi dün TMMOB’a bağlı 5 odanın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ankapark’ın da aralarında bulunduğu AOÇ imar ve ulaşım planlarının iptali amacıyla açtığı davaların 5’ini kaybettiğini duyurdu.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek DHA’ya yaptığı açıklama, Danıştay 6’ıncı Daire’nin, Danıştay Tetkik Hâkimi Hanife Erdem’in görüşüne dayanarak verdiği kararı kastederek, “Mahkemeler bunlara iyi bir ders verdi ama bunların aldıkları derslerle uslanacaklarını da sanmıyorum” dedi.

 

Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre, Gökçek’in örnek gösterdiği karara dayanak oluşturan görüşün sahibi Danıştay Tetkik Hâkimi Hanife Erdem’in ağustos ayında FETÖ soruşturmasından gözaltına alındığı, eylül ayındaki KHK ile de meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

Yorumlar (0)