Giresun'daki sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetti!

Giresun’daki sel felaketinde, Tirebolu-Doğankent yolunda menfezin çöktüğü bölgede yapılan arama çalışmalarında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ölü sayısı 8’e yükselirken, ekipler sel felaketinde kayıp kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 24.08.2020, 11:11 24.08.2020, 11:16
Giresun'daki sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetti!

Giresun’daki sel felaketinde, Tirebolu-Doğankent yolunda menfezin çöktüğü bölgede sabah saatlerinde başlanan arama çalışmalarında, 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 8'e yükselirken, ekipler sel felaketinde kayıp kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

DHA'nın haberine göre, Giresun'da önceki akşam etkili olan sağanak nedeniyle 7 ilçede sel ve heyelan meydana geldi. Gece boyu şiddetini artıran yağmur sonrası Dereli ilçesi, nehre döndü; park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi. Aksu Deresi’nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun- Dereli- Sivas yolu ulaşıma kapandı. Sağanak nedeniyle debisi yükselen Aksu Deresi, merkeze bağlı Duroğlu beldesi civarında ve bazı bölgelerde taştı. Dere çevresindeki bazı evler de tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yağışlar sonrası 5'i jandarma ve 1'i iş makinesi operatörü olmak üzere 6 kişi, Tirebolu- Doğankent yolunda menfezin çökmesi sonucu dereye düşerek kayboldu. Tirebolu-Doğankent yolunda, içinde 5 jandarma personelinin bulunduğu aracın, menfezin çökmesi sonucu dereye düştüğü bölgede sabahtan bu yana yapılan arama çalışmalarında 2’nci jandarma görevlisinin de cansız bedeni bulundu. 2 kaybın daha bulunmasıyla yaşamını yitirenlerin sayısı, 8'e yükseldi. Bölgeden 4 kilometre uzaklıkta dere yatağında ulaşılan, evli ve 3 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır'ın cansız bedeni, düzenlenecek törenle memleketi Ordu'ya uğurlanacak.

Yorumlar (0)